Κυκλοφοριακό κομφούζιο στην Εθνική οδό στο ύψος Καλυφτάκη-Ακινητοποιημένοι και κάτοικοι Ωρωπού

Κυκλοφοριακό κομφούζιο επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Εθνική οδό στο ύψος Καλυφτάκη στο ρεύμα προς Λαμία, καθώς εκατοντάδες οχήματα παραμένουν σχεδόν ακινητοποιημένα.

Αιτία είναι το γεγονός ότι δεν επιτρέπεται σε κανένα όχημα να κινηθεί προς Λαμία αν δεν έχει αντιολισθητικές αλυσίδες, με αποτέλεσμα να σταματούν οι οδηγοί για να βάλουν αλυσίδες στα οχήματά τους, ενώ έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων.

Παρά ταύτα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, η  Εθνική Οδός παραμένει καθαρή από χιόνι, αλλά την έχει κλείσει η Νέα Οδός.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Ωρωπού Γιώργο Γιασημάκη, θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί αυτή η ταλαιπωρία των οδηγών, καθώς και ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι η Εθνική Οδός και ο παράδρομος, παραμένουν ανοικτοί. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, υπάρχουν 11 κάτοικοι Ωρωπού, εγκλωβισμένοι στα οχήματα τους στο ύψος της Καλυφτάκη, μεταξύ των οποίων υπάρχουν και ασθενείς, που δεν μπορούν να φτάσουν σπίτι τους, ενώ επί της ουσίας δεν υπάρχει πρόβλημα.

Οι επιβάτες δημότες επικοινώνησαν με τον δήμαρχο Ωρωπού Γιώργο Γιασημάκη και του ζήτησαν βοήθεια για να απεγκλωβιστούν.
Αμέσως στήθηκε μεγάλη επιχείρηση με επικεφαλής τον δήμαρχο (διακρίνεται στη φωτογραφία με την κίτρινη ειδική στολή), ένα καλά εξοπλισμένο όχημα 4Χ4 της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας και ένα εξοπλισμένο λεωφορείο του Δήμου μας.
Η επιχείρηση απεγκλωβισμου των πολιτών στέφθηκε με επιτυχια. Όλοι οι πολίτες πόρτα πόρτα μεταφέρθηκαν από το λεωφορείο του Δήμου Ωρωπού με ασφάλεια στα σπίτια τους.
Κανείς δεν είναι μόνος του στο Δήμο Ωρωπού.