Κυριάκος Μητσοτάκης: «Θέλω να γίνω αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας»

 21.10.2015

 

 

Την επιθυμία του να εκλεγεί Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε ο υποψήφιος κ. Κ. Μητσοτάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

 

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε «Θέλω να γίνω αρχηγός της Ν.Δ. για να την αλλάξω ουσιαστικά και να μπορέσω να την ξανακάνω μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. Γιατί πρέπει να αλλάξει η Νέα Δημοκρατία». Και πρόσθεσε «Αισθάνομαι ώριμος και έτοιμος για το επόμενο βήμα, και περιμένω με ανυπομονησία τους συναγωνιστές να καθίσουμε σε ένα τραπέζι να τα συζητήσουμε όλα αυτά, να μας κάνετε εσείς οι δημοσιογράφοι ερωτήσεις, να μας κάνει ερωτήσεις και το κοινό αν θα ήθελε».

 

Προσδιόρισε  πολιτικά τον εαυτό του στο κεντροδεξιό χώρο και πρόσθεσε «Έχω μια πάρα πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη ότι η αστική παράταξη που εκφράζεται μέσα από τη ΝΔ εξακολουθεί να έχει αντανακλαστικά κοινής λογικής και να ακούσει έναν σοβαρό και ορθό Πολιτικό λόγο και να μην ασχοληθεί με το περιτύλιγμα  και να πάει στο περιεχόμενο, δεν ξέρω αν θα μου βγει, μέχρι στιγμής τα δείγματα γραφής τα οποία έχω απ’ όλες τις περιοδείες που κάνω είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά».

 

Άσκησε κριτική στην εικόνα της Νέας Δημοκρατίας αναφερόμενος σε κάτι που του είπε πολίτης στη Θεσσαλονίκη που, όπως είπε, τον ταρακούνησε «μην θεωρήσεις», μου  είπε, «ότι και το 28% είναι δεδομένο γιατί κουρασμένοι πάμε και ψηφίζουμε τη ΝΔ». Ο κ. Κ. Μητσοτάκης συμπλήρωσε «Στη ΝΔ πολλά πράγματα βάζουμε κάτω από το χαλί, όταν το 2004 είχαμε πάρει 3εκ. ψήφους και τώρα πήραμε 1,5εκ σημαίνει ότι έχουμε χάσει 65% της δύναμης μας μέσα σε 10 χρόνια, είμαστε ένα γερασμένο κόμμα, ο δε μηχανισμός παραπέμπει στη δεκαετία του 1970».