Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκπαιδευτικούς: Σας παρακαλώ, εμβολιαστείτε!

Μια έκκληση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στους εκπαιδευτικούς ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς. Τους παρακάλεσε να εμβολιαστούν για να ανοίξουν ξανά τα σχολεία με ασφάλεια.

Οι εκπαιδευτικοί έμειναν εκτός του υποχρεωτικού εμβολιασμού αλλά όπως όλοι οι επιστήμονες τονίζουν, το να εμβολιαστούν ενόψει του ανοίγματος των σχολείων τον Σεπτέμβριο, είναι κρίσιμο το να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, ειδικά οι δάσκαλοι. Σε αυτό το πνεύμα ήρθε η έκκληση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το πρωί της Πέμπτης (22.07.2021) ο πρωθυπουργός βρέθηκε στο συνέδριο ψυχικής υγείας που διοργανώνουν το υπουργείο Υγείας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και στην ομιλία του, μεταξύ πολλών άλλων, θέλησε να στείλει ένα μήνυμα προς τους εκπαιδευτικούς: ένα μήνυμα να εμβολιαστούν για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια και να μην κλείσουν ξανά μέσα στη χρονιά.

«Με απασχολεί ιδιαίτερα το ζήτημα της ψυχικής υγείας των παιδιών και εφήβων. Ποια είναι η καλύτερη πολιτική για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος, εν μέσω πανδημίας; Η καλύτερη πολιτική είναι τα παιδιά μας να επιστρέψουν στα σχολεία όσο πιο γρήγορα γίνεται. Για το λόγο αυτό, ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών είναι τόσο σημαντικός. Αν ένας εκπαιδευτικός στο δημοτικό σχολείο νοσήσει, τότε είναι πολύ δύσκολο να αντικατασταθεί. Σε αυτή την περίπτωση, το σχολείο ή ένα τμήμα του ίσως χρειαστεί να κλείσει για μια εβδομάδα ή για δύο εβδομάδες. Για το λόγο αυτό, από αυτό το βήμα, καλώ όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό, δασκάλους και καθηγητές. Σας παρακαλώ: Εμβολιαστείτε! Για να είμαστε και εμείς σε θέση να ξανανοίξουμε τα σχολεία μας με ασφάλεια και με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα τον Σεπτέμβριο», είπε ο πρωθυπουργός.

newsit.gr