Κυριακή του Πάσχα: Πως θα γιορτάσουμε σήμερα-Τι ισχύει για το τραπέζι και τις μετακινήσεις

Με τη χρήση SMS με τον κωδικό 6 θα μπορεί να γίνει η μετακίνηση την Κυριακή του Πάσχα, προκειμένου οι πολίτες να γιορτάσουν με δικά τους πρόσωπα.

Όπως έχει ανακοινώσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, σήμερα -και μόνο- υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα σε εσωτερικό χώρο, και έως 12 άτομα αν πρόκειται για υπαίθριο χώρο.

Η μετακίνηση θα γίνεται με την υποχρεωτική αποστολή SMS με τον κωδικό 6, ενώ συστήνεται η διενέργεια οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ σε όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα το χρονικό όριο απαγόρευσης κυκλοφορίας είναι από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί.

Το έριξαν στο delivery οι Αθηναίοι

Στο delivery φαίνεται πάντως ότι το «ρίχνουν» οι Αθηναίοι για να οργανώσουν το φετινό πασχαλινό τους τραπέζι.

Λίγο η τσιμπημένη τιμή που είχε φέτος το αρνί, λίγο η σούβλα και οι ψησταριές που δε χωράνε εύκολα στο διαμέρισμα, αλλά και το γεγονός ότι το delivery έχει ανέβει πολλά επίπεδα μέσα στο lockdown – μιας και οι ιδιοκτήτες των εστιατορίων επένδυσαν σε αυτή την υπηρεσία για να κρατηθούν όρθιοι- έκαναν πολλούς Αθηναίους να επιλέξουν τη λύση του delivery για το πασχαλινό τραπέζι.

newsit.gr