Κυρ. Μητσοτάκης: Ζητά πολιτικές και ποινικές ευθύνες από την Κυβέρνηση

29.11.2015

Την αναζήτηση   πολιτικών  και ποινικών  ευθυνών  από την ζημιά την οποία υπέστησαν το τραπεζικό σύστημα και το δημόσιο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, ζητάει με άρθρο του στην «Καθημερινή» ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης

Σε άρθρο του με τίτλο «Για ποιον χτυπά η καμπάνα;» ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. κάνει ειδική αναφορά σε κείμενο του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη τον Απρίλιο του 2013 στην ιστοσελίδα Protagon με τίτλο «Να αφελληνιστούν», στο οποίο είχε προβλέψει την πορεία που τελικά ακολούθησε το εγχώριο τραπεζικό σύστημα.

Ο κ. Μητσοτάκης υπενθυμίζει ότι ο κ. Βαρουφακης υποστήριζε τότε ότι «όσοι από εμάς θέλουμε την Ελλάδα να ορθοποδεί εντός της Ευρωζώνης δεν μπορούμε παρά να υποστηρίξουμε ότι οι τράπεζες που λειτουργούν στην Ελλάδα πρέπει να γίνουν πραγματικά ευρωπαϊκές. Με άλλα λόγια να αφελληνιστούν άμεσα».

Δηλαδή αυτό που στην ουσία έγινε, τονίζει ο κ. Μητσοτάκης, είναι ότι με την ανακεφαλαιοποίηση περιορίζεται σημαντικά και το ποσοστό του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στον τραπεζικό τομέα σε μόλις 26,5%, ενώ το υπόλοιπο 73,5% ελέγχουν πλέον κυρίως ξένοι ιδιώτες επενδυτές αλλά και ορισμένα επιθετικά hedge funds τα οποία μέχρι πρότινος κατήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας».