Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ν.Δ. πρέπει να ανασυγκροτηθεί οργανωτικά από το μηδέν

3.12.2015

Την βεβαιότητα του εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο MEGA, ότι οι εσωκομματικές εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά στις 20 Δεκεμβρίου.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι μέσα σε 20 μέρες πρέπει να λυθούν μερικά οργανωτικά προβλήματα, ενώ παράλληλα οι τέσσερις υποψήφιοι καλούνται να πείσουν τους πολίτες ότι πρέπει να προσέλθουν στις κάλπες. Είπε χαρακτηριστικά ότι «η επένδυση των 3 ευρώ – κόστος συμμετοχής στις εκλογές – είναι καλή, καθώς επιλέγει κάποιος τόσο πρόεδρο της ΝΔ όσο και εν δυνάμει πρωθυπουργό».

Παράλληλα ο Κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως τα κόμματα και η κοινωνία έχουν πάρει «διαζύγιο» και η συμμετοχή σε εσωκομματικές διαδικασίες γεφυρώνει αυτό το χάσμα που έχει δημιουργηθεί.

Στην περίπτωση που ο ίδιος είναι ο νικητής, ανέφερε πως δεν θα υπάρξει διάσπαση στο κόμμα, μιας και η ΝΔ έχει ηθική και πολιτική υποχρέωση να αποτελέσει το αντίβαρο σε μια κυβέρνηση,  αλλά «πρέπει να ανασυγκροτηθεί οργανωτικά από το μηδέν». Συνέχισε λέγοντας ότι θα ζητήσει τις παραιτήσεις όλων, έτσι ώστε να καταφέρει στη συνέχεια να δημιουργήσει λιτές και χαλαρές δομές με μικρό κόστος.

Επίσης επισήμανε ότι  «χρειαζόμαστε ένα ιδρυτικό συνέδριο» και τόνισε ότι την άνοιξη που θα γίνει το τακτικό συνέδριο, θα πρέπει να ξαναδεί το καταστατικό στο σύνολο του και η ΝΔ να ανοιχτεί σε κοινωνικές ομάδες που αυτή τη στιγμή «είναι πολιτικά ορφανές».

Δριμύτατη κριτική άσκησε ο Κ. Μητσοτάκης σχετικά με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ζητήσει τη διενέργεια εξεταστικής επιτροπής.

«Η ανικανότητα της κυβέρνησης είναι μνημειώδης», ανέφερε χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας το προσφυγικό θέμα. Τόνισε πως η κυβέρνηση δεν έχει υλοποιήσει πλήρως τις δεσμεύσεις της έναντι της ΕΕ για τα hotspots και άλλες υποδομές για τους πρόσφυγες, ενώ παράλληλα δεν έχει αντιμετωπίσει το πρόβλημα με την κλειστή σιδηροδρομική γραμμή προς τα Σκόπια και την υπόλοιπη Ευρώπη, το τελευταίο δεκαήμερο που είναι σε έντονη εξέλιξη τα γεγονότα στην Ειδομένη.