Κυρ. Μητσοτάκης: Κατά της Οικουμενικής Κυβέρνησης υπό τις παρούσες συνθήκες

30.1.2016

Κατά της προοπτικής δημιουργίας μιας οικουμενικής κυβέρνησης τάχθηκε το βράδυ της Παρασκευής ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μιλώντας σε εκδήλωση του Εconomist «The world in 2016-Gala Dinner» στην Αθήνα, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως δεν πιστεύει πως κάτω από τις παρούσες συνθήκες μία οικουμενική κυβέρνηση θα μπορούσε να είναι μια κατάλληλη λύση για τη χώρα.

O πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης και τόνισε ότι «δεν πιστεύω ότι υπό τις παρούσες συνθήκες, μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας θα ήταν η σωστή επιλογή για τη χώρα».

Ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε λέγοντας πως η κυβέρνηση δεν στηρίζει τις μεταρρυθμίσεις, ωστόσο διευκρίνισε πως η ΝΔ θα στηρίξει ό,τι βοηθά την χώρα όπως οι αποκρατικοποιήσεις «που σέρνονται». Ως παράδειγμα μάλιστα έφερε τον ΟΛΠ για τον οποίο είπε πως ««χάσαμε ένα χρόνο».

Για μια ακόμη φορά εξέφρασε την διαφωνία της ΝΔ με το ασφαλιστικό. «Το σχέδιο της κυβέρνησης επιβαρύνει την αγορά και διαχωρίζει τις γενεές. Η κυβέρνηση δεν νοιάζεται για τον ιδιώτικό αλλά μόνο για το δημόσιο τομέα» επισήμανε. Στην Παιδεία έκανε ιδιαίτερη αναφορά, ζητώντας να τροποποιηθεί το άρθρο 16 για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια. «Είναι παράλογο να μην έχουμε ιδιωτικά Πανεπιστήμια, ενώ στην Κύπρο έχουν δέκα» είπε με έμφαση.