Κυρ. Μητσοτάκης: Να φύγει άμεσα ο Τσίπρας και η παρέα που τον συνοδεύει

24.4.2016

Την άμεση απομάκρυνση της κυβέρνησης Τσίπρα και  παρέας που την συνοδεύει ζήτησε από το βήμα του 10ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας ο πρόεδρος του Κόμματος  κ. Κυρ. Μητσοτάκης.

 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλείνοντας τις εργασίες του συνεδρίου όπου ήταν μια παράσταση για ένα ρόλο, στην ομιλία του έκανε  λόγο για την «χειρότερη, πιο ιδεοληπτική κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά». Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι σε 111 μέρες άλλαξε το κόμμα. «Τώρα θα αλλάξουμε και την Ελλάδα» σημείωσε.

«Προτείναμε στους πολίτες μία νέα συμφωνία αλήθειας. Δημιουργείται ένα κίνημα αλήθειας, κίνημα που φέρνει οξυγόνο στην Ελλάδα που ασφυκτιά» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι θα πρέπει «να φύγει μια ώρα αρχύτερα ο κ. Τσίπρας και η παρέα του» και σημείωσε ότι οι αντίπαλοι της ΝΔ βλέπουν το ρολόι για την απομάκρυνσή τους από την εξουσία να μετρά αντίστροφα.

Οφείλουμε να γράψουμε το δικό μας σχέδιο ανασυγκρότησης της πατρίδας, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Είπε ότι ο ίδιος θα είναι ο πρώτος πρόεδρος της ΝΔ με ορισμένη θητεία.

«Βήμα βήμα ξανακερδίζουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών» σημείωσε και είπε ότι θα πρέπει να πειστούν οι πολίτες να ενδιαφερθούν ξανά για τα κοινά.

«Μαζί φτιάξαμε το νέο καταστατικό, μαζί σχεδιάζουμε τις πολιτικές που θα εφαρμόσουμε ως ΝΔ όταν σύντομα γίνουμε κυβέρνηση» είπε.

Το κόμμα ανήκει σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, κάνοντας ειδική αναφορά στις Ελληνίδες ψηφοφόρους: «Μαζί με το οξυγόνο, θέλουμε και άρωμα γυναίκας».

«Είχα υποσχεθεί ότι σε 111 μέρες θα αλλάξουμε τη ΝΔ» είπε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι τήρησε την υπόσχεση.

«Αλλάξαμε το κόμμα, τώρα θα αλλάξουμε και την Ελλάδα» είπε. «Σε 111 μέρες βάλαμε σε τάξη το σπίτι μας» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η ΝΔ παρουσίασε ένα σκληρό και δύσκολο πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης.

«Είμαστε το κόμμα των 5 Άλφα» είπε. Το κόμμα της Ανάπτυξης, της Αξιοκρατίας, της Αξιοπιστίας, της Αλληλεγγύης, της Αριστείας, σημείωσε.

Η ΝΔ, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι πλέον η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία και η παράταξη που μπορεί «να τραβήξει τη χώρα από το βούρκο της παρακμής».

«Είμαστε ένα καθαρό κόμμα, ένα κόμμα του καθαρού λόγου, ελκυστικό πια που οι πολίτες μπορούν να εμπιστευθούν» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Είμαστε έτοιμοι, είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι να εκπληρώσουμε την αποστολή μας. Δεν θα προδώσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών που με τόσο κόπο ανακτούμε μέρα με τη μέρα» δήλωσε.

Οι προτάσεις μας -πρόσθεσε- αποδεικνύουν ότι υπάρχει άλλος δρόμος και δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Τίποτα δεν θα κάναμε το ίδιο.

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, το κόμμα του απαντά στις προκλήσεις με τον πραγματισμό του ρεαλισμού.

Αναφερόμενος στις προτάσεις του προγράμματος που παρουσιάστηκαν νωρίτερα από τον Κωστή Χατζηδάκη, είπε ότι είναι ιδέες που δεν χρειάζονται πρόσθετα χρήματα, αντίθετα φέρνουνε πρόσθετα χρήματα, χτίζουν δίχτυ αλληλεγγύης και καθιστούν την Ελλάδα πιο δυνατή

«Για να γίνουν όλα αυτά πράξη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρέπει να φύγει το συντομότερο. Είναι η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης» δήλωσε και την κατηγόρησε ότι διακωμωδεί τους θεσμούς και πλήττει το κύρος του.

«Η πρώτη φορά Αριστερά κατάφερε να μεγεθύνει όλες τις παθογένειες της μεταπολίτευσης χωρίς να έχει επιδείξει κανένα από τα επιτεύγματά της» είπε και κάλεσε να δοθεί τέλος στην παρακμή, στη φτωχοποίηση και στο διασυρμό της χώρας.

«Φύγετε μία ώρα αρχύτερα! Είμαστε έτοιμοι!» είπε ο κ. Μητσοτάκης και επιτέθηκε για μία ακόμη φορά στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι η αξιολόγηση έπρεπε να είχε κλείσει από τον περασμένο Νοέμβριο αλλά παραμένει ανοιχτή, καθώς «ο κ. Τσίπρας λοξοκοιτά με το ένα μάτι τους πιστωτές και με το άλλο την εσωκομματική αντιπολίτευση».

«Η περήφανη διαπραγμάτευση μάς έχει στοιχίσει ήδη πέντε φορές περισσότερο από ό, τι το Δεκέμβριο του 2014. Αυτός που υποσχόταν ότι θα σκίσει το μνημόνιο, κατάφερε να φέρει ήδη δύο μνημόνια» είπε.

«Είναι η παράταξη που έχει κάνει την απάτη πολιτική της θεωρεία και το ψέμα πολιτική της πρακτική» είπε για τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Με ρωτούν εάν είναι σωστό να ζητάμε εκλογές τώρα. Απαντώ ότι θα ήμασταν ασυγχώρετοι αν δεν κάναμε τα πάντα να φύγουνε μία ώρα νωρίτερα. Εμείς κάναμε τα πάντα να κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Αλλά ως εδώ! Γιατί έχουμε να κάνουμε με τυχοδιώκτες» είπε.

«Η κυβέρνηση Τσίπρα είναι πλέον απόλυτα απομονωμένη. Δεν ζητάμε μόνο εμείς εκλογές αλλά και σύσσωμη η αντιπολίτευση. Πλέον και η πλειοψηφία των πολιτών, γιατί μας οδηγούν πλέον με μαθηματική ακρίβεια στο διέξοδο και στην καταστροφή» πρόσθεσε.

Το 10ο συνέδριο της ΝΔ θα κλείσει με την ψηφοφορία για την ανάδειξη των μελών της Πολιτικής Επιτροπής.