Κυρ. Μητσοτάκης: Στόχος μας η συνολική ευημερία των πολιτών

31.1.2016

Υπέρ των μεταρρυθμίσεων οι οποίες είναι αναγκαίο να προχωρήσουν για το συμφέρον των πολιτών τάσσεται ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα».

Αναφερόμενος στο πρωθυπουργό τονίζει με έμφαση  «Προσωπικά πιστεύω στην αλήθεια κι εκείνος στο συστηματικό ψέμα»  υπογραμμίζοντας πως δική του μεγάλη ευθύνη είναι να ανταποκριθεί με προτάσεις και πολιτικές στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστηρίζει ότι «Δεν θέλω να παράξουμε πλούτο για τον πλούτο, αλλά για να δημιουργήσουμε απόθεμα κοινωνικής αλληλεγγύης. Στόχος μας πρέπει να είναι η συνολική ευημερία των πολιτών και όχι η κοινωνία των δυο τρίτων, η κοινωνία των λίγων κομματικών εκλεκτών».

Για Ασφαλιστικό επαναλαμβάνει ότι «προάγει τον κοινωνικό αυτοματισμό και τον κατακερματισμό της κοινωνίας, καθώς διαφυλάσσει προνόμια σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες κομματικών πελατών σε βάρος των υπολοίπων».

Ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική της στο μεταναστευτικό, αναφέροντας ότι «έχουμε προθεσμία τριών μηνών να συμμορφωθούμε. Αν δεν ανταποκριθούμε, τότε πραγματικά θα απειληθούμε με έναν de facto διετή αποκλεισμό από τη Συνθήκη».

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ξεκαθαρίζει ότι «ο ελληνικός λαός δικαιούται να μάθει αν όντως υπήρχε το plan x και αν, όπως ισχυρίζεται ο κ. Βαρουφάκης, τελούσε υπό την έγκριση του κ. Τσίπρα».

Ακόμη θεωρεί άκαιρη τη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο επισημαίνοντας ότι «μια αποσπασματική συζήτηση για τον εκλογικό νόμο σήμερα που στόχο έχει μόνον κομματικά οφέλη θα ήταν εντελώς άκαιρη.

» Πρότεινα στον κ. Τσίπρα να συναινέσουμε στην ευρύτερη δυνατή αναθεώρηση του Συντάγματος. Μόνο σε ένα τέτοιο πλαίσιο θα είχε νόημα μια συζήτηση για τον εκλογικό νόμο.»