Κυρ. Μητσοτάκης: Συνάντηση αύριο με Καραμανλή και Σαμαρά

11.1.2016

Κύκλο επαφών με τους πρώην πρωθυπουργούς της Νέας Δημοκρατίας Κ. Καραμανλή και Αντ. Σαμαρά ξεκινάει αύριο, ο νέος πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, θα συναντηθεί με τον Κ. Καραμανλή στις 12.30 το μεσημέρι και ακολούθως στις 13:30 υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση του νέου προέδρου της ΝΔ με τον Αντώνη Σαμαρά.

Οι δύο συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία της ΝΔ στη Βουλή.

Στις επαφές με τους πρώην προέδρους του κόμματος ο κ. Μητσοτάκης ενέταξε στις άμεσες προτεραιότητες του, όπως και τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, εντός της εβδομάδας. Δεδομένου ότι στους στόχους είναι η ΝΔ να καλύψει το έδαφος και να ασκήσει δυναμικά το ρόλο της ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, εν αναμονή μάλιστα κρισιμοτήτων νομοσχεδίων, επείγει άλλωστε και ο ορισμός κοινοβουλευτικών εκπροσώπων.

Εντός της εβδομάδας αναμένεται δε και η πρώτη αναμέτρηση μεταξύ του νέου προέδρου της ΝΔ και του πρωθυπουργού. Πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο αναμένεται να είναι φυσικά το Ασφαλιστικό. Ο κ. Μητσοτάκης έχει εκφράσει τη διαφωνία του με την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών κάτι που το Μαξίμου θεωρεί μείζονος σημασίας, σημειώνοντας πως σε αντίθετη περίπτωση θα είναι πολύ δύσκολο να αποφευχθούν οι μειώσεις στις βασικές συντάξεις.