Κωλοτούμπα Λεβέντη: Δεν αλλάζω τους βουλευτές μου

 15.3.2016

Εάν τώρα αλλάξω τους βουλευτές, θα περάσει ένας χρόνος για να μάθουν οι νέοι βουλευτές το έργο τους. Τώρα δεν γίνεται αυτό, γιατί η Ένωση Κεντρώων παρουσιάζει μια δυναμική ανόδου. Για αυτό εξάλλου συμβαίνουν αυτά. Ας κάνουν ότι θέλουν, εγώ θα τους διαγράψω και θα είναι κακό του κεφαλιού τους γιατί την επόμενη φορά που θα έχουμε 50 βουλευτές εκείνοι θα μείνουν απέξω. Εγώ περίμενα 35 χρόνια για να γίνω βουλευτής και εκείνοι θέλουν με την πρώτη; Ας περιμένουν. Η Ένωση Κεντρώων δεν προσφέρεται για βουλευτιλίκια χωρίς αγώνες.

Πόλεμος έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό της Ένωσης Κεντρώων με τον πρόεδρο του κόμματος, Βασίλη Λεβέντη, να απειλεί με διαγραφές.

Αιτία η διαμαρτυρία υποψήφιων βουλευτών που θέλησαν να προχωρήσουν σε εξώδικο εναντίον του για το γεγονός ότι τους είχε πει πως θα ανανεώνονται οι βουλευτές του κόμματος κάθε 6 μήνες, αλλά τελικά ο ίδιος αποφάσισε να μην τηρήσει τη δέσμευσή του.

Μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 ο κ. Λεβέντης είπε χαρακτηριστικά ότι ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Όπως είπε «πράγματι είχαμε δώσει αυτή την υπόσχεση κάτω από συνθήκες προεκλογικές γιατί τιμούσαμε και αγαπούσαμε τους υποψηφίους. Εμείς το κάναμε αυτό στην προσπάθειά μας να θεωρηθούν όλοι οι υποψήφιοι ίδιοι. Αν ήταν υπόσχεση προς το λαό θα το τηρούσα αυτό ήταν ένα εσωτερικό ζήτημα. Η Ένωση Κεντρώων έχει μια δυναμική ανόδου και για αυτό συμβαίνουν αυτά».

Όπως είπε, αυτή τη στιγμή η Ένωση Κεντρώων έχει 9 βουλευτές που έχουν μάθει το κοινοβουλευτικό έργο.