Κόκκινο θα χτυπήσει σήμερα ο υδράργυρος

«Κόκκινο» αναμένεται να χτυπήσει από σήμερα Παρασκευή ο υδράργυρος, με το σφοδρό κύμα καύσωνα να συνεχίζεται καθόλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου με θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 40 βαθμούς. Πρόκειται για ένα από τους μεγαλύτερους καύσωνες που θα πλήξουν τη χώρα μας την τελευταία δεκαετία.

Την ίδια στιγμή το δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ είναι ακόμα σε ισχύ και προειδοποιεί ότι η θερμοκρασία θα φτάσει ακόμα και τους 43 βαθμούς Κελσίου.

Τόσο στο Δήμο Ωρωπού όσο και στο Δήμο Τανάγρας όλες οι κλιματιζόμενοι χώροι θα είναι στη διάθεση των πολιτών και ,κυρίως των πιο ευπαθών ομάδων. Πρόκειται για τα ΚΑΠΗ και τους δημόσιους χώρους.

Αναλυτικά και σύμφωνα με την πρόβλεψή της, η θερμοκρασία ανάλογα με την περιοχή θα κινηθεί ως εξής:

Στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας: Την Παρασκευή και το Σάββατο θα φτάσεις τους 42 και πιθανώς τους 43 βαθμούς Κελσίου, ενώ την Κυριακή στα δυτικά θα κυμανθεί μεταξύ 37-39 ενώ στα υπόλοιπα θα παραμείνει υψηλά μεταξύ 40-42 βαθμών Κελσίου.

Στις παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές: Την Παρασκευή και το Σάββατο θα φτάσει τους 36-38 βαθμούς Κελσίου. Την Κυριακή στα δυτικά θα κυμανθεί μεταξύ 33-35 βαθμών και στα υπόλοιπα μεταξύ 37-39 βαθμών.

Αντίθετα, τη Δευτέρα 3 Ιουλίου, η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση, αρχικά από τα βόρεια, ενώ στα νότια η πτώση θα γίνει αισθητή την Τρίτη.