Κόλαση η φωτιά στη Μεσσηνία-Εκκενώνεται το χωριό Διαβολίτσι-Κάηκε ολοσχερώς το Καρνάσιο

Οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις δίνουν μεγάλη μάχη και σε περιοχές της Μεσσηνίας, όπου οι αναζωπυρώσεις είναι πολλές, δεν φτάνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να υπάρξει τέλος στον «εφιάλτη» και στη συγκεκριμένη περιοχή. Εκκενώνεται το χωριό Διαβολίτσι, χτυπούν οι καμπάνες στο χωριό, κάηκαν σπίτια, ενώ κάηκε ολοσχερώς το Καρνάσι.
Συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις και στα μέτωπα φωτιάς στη Μεσσηνία, ενώ οι άνεμοι από το μεσημέρι και μετά έχουν αυξηθεί και οι άνεμοι. Δεν φτάνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να υπάρξει τέλος στον «εφιάλτη» και στη συγκεκριμένη περιοχή. Εκκενώνεται το χωριό Διαβολίτσι, χτυπούν οι καμπάνες στο χωριό, με μήνυμα που δόθηκε από το «`112». Κάηκαν σπίτια στην περιοχή, εκεί βρίσκονται και αστυνομικές δυνάμεις.   

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ το μέτωπο στη Μέλπεια είναι αρκετά απλωμένο, ενώ υπάρχουν σημαντικές καταστροφές σε σπίτια και καλλιέργειες. Στο δάσος του Μαγκλαβά η φωτιά καίει επίσης, με το μεγαλύτερο μέρος της δασικής έκτασης να έχει γίνει στάχτη.

Την ίδια στιγμή οι εκκλήσεις για βοήθεια είναι δραματικές, καθώς οι δυνάμεις πυρόσβεσης που είναι διαθέσιμες δεν επαρκούν για να τεθούν υπό έλεγχο τα μέτωπα.

Τα τρία αεροπλάνα πετζετέλ που σταθμεύουν στην Καλαμάτα επέστρεψαν και επιχειρούν στα σημεία, ενώ τα εναέρια μέσα έχουν ενισχυθεί και με ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο.

«Μας άφησαν στο έλεος του Θεού»

Δηλώσεις έκανε στο «OPEN TV» η δήμαρχος Οιχαλίας, Γιώτα Γεωργακοπούλου, η οποία τόνισε ότι η φωτιά πήρε ξανά διαστάσεις, διότι δεν υπήρχαν μέσα για να την κατασβέσουν. «Μας άφησαν στο έλεος του Θεού», υπογράμμισε.

dikaiologitika.gr