Κόντρα Μεϊμαράκη με Παπαμιμίκο: «Αν κρίνω ότι πρέπει να πάει πορτιέρης στη Ρηγίλλης πρέπει να πάει»

6.1.2016

Στα άκρα οδηγείται η κόντρα του υποψήφιου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Β. Μεϊμαράκη με τον Γραμματέα του κόμματος κ. Αν. Παπαμιμίκο, λίγα εικοσιτετράωρα πριν το δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών. Όλα δείχνουν ότι η «συγκατοίκηση» των δύο ανδρών, αν την Κυριακή εκλεγεί Πρόεδρος ο κ Μεϊμαράκης, είναι αδύνατη.

Αφορμή στάθηκε η δήλωση του υποψηφίου προέδρου της ΝΔ ο οποίος αναφερόμενος στον κ. Παπαμιμίκο είπε: «Αν κρίνω ότι πρέπει να πάει πορτιέρης στη Ρηγίλλης πρέπει να πάει».

Συγκεκριμένα μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Μεϊμαράκης  κατηγόρησε τον Ανδρέα Παπαμίκο ότι «διέλυσε το κόμμα και έχει και ευθύνες».

Και συνέχισε: «Εγώ θα κρίνω τη θέση που θα πάει και αν κρίνω ότι πρέπει να πάει πορτιέρης στη Ρηγίλλης πρέπει να πάει».

Η δήλωση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Παπαμιμίκου που καλεί τον κ. Μεϊμαράκη σε δημόσιο διάλογο είτε στα κομματικά όργανα είτε αλλού, με στόχο, όπως λέει, «να ειπωθούν πολλές αλήθειες».

Με ανάρτησή του στο Facebook ο πρώην γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ επισημαίνει πως «όταν ένας πρώην πρόεδρος και νυν υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ (με 40 χρόνια στην πολιτική) αποκαλεί δημόσια το γραμματέα του κόμματος «πορτιέρη», ας μην μας κάνει εντύπωση γιατί οι πολίτες έχουν γυρίσει τις πλάτες στη Νέα Δημοκρατία και έχουν απαξιώσει το πολιτικό σύστημα».

Ο κ. Παπαμιμίκος επισημαίνει πως προσωπικά έχει μάθει στην πολιτική να δίνει μάχες με σεβασμό και επιχειρήματα και για αυτό προσκαλεί τον κ. Μεϊμαράκη, άμεσα, είτε σε συνεδρίαση κάποιου οργάνου του κόμματος, είτε ακόμα και σε δημόσιο βήμα, σε ένα διάλογο με πολιτικά επιχειρήματα για όσα έχει πει κατά καιρούς.

«Ήρθε η ώρα να ειπωθούν πολλές αλήθειες, εκεί ας βγάλουν τα συμπεράσματα τους τα μέλη της ΝΔ και οι πολίτες» δήλωσε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως μέχρι τότε δεν θα ακολουθήσει τον κ. Μεϊμαράκη σε αυτό τον δρόμο που έχει επιλέξει.