Κύμα αντιδράσεων για τα στρατόπεδα σε Σχιστό και Σίνδο

2.2.2016

Υπό ασφυκτικό κλοιό βρίσκεται η κυβέρνηση στο μεταναστευτικό με τις ευρωπαϊκές φωνές να ζητούν την αποπομπή της Ελλάδας από τη συνθήκη Σένγκεν εάν η χώρα μας δεν εκπληρώσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει για το προσφυγικό. Κι από την άλλη με εξαγγελίες περί στρατοπέδων που ξεσηκώνουν κύμα αντιδράσεων στους πολίτες.

Η προχειρότητα με την οποία πολιτεύεται η κυβέρνηση είναι μνημειώδης ανακοινώνοντας ενέργειες τις οποίες ούτε καν προηγούμενα έχει μελετήσει τις επιπτώσεις τους. Παράδειγμα η εξαγγελία περί σχεδιασμού για τη δημιουργία δύο στρατοπέδων  που θα λειτουργήσουν ως κέντρα υποδοχής σε Σχιστό και Σίνδο για πάνω από οκτώ χιλιάδες άτομα.το καθένα

Αντιδράσεις για τα κέντρα υποδοχής σε Σχιστό και Σίνδο 

Κάτοικοι, φορείς και δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης αντιδρούν έντονα στη δημιουργία κέντρων μετεγκατάστασης και απειλούν με δυναμικές κινητοποιήσεις. «Θα κατέβουμε με όλους τους φορείς στους δρόμους, θα κλείσουμε το Πέραμα», προειδοποιεί ο Θεόδωρος Τερζής, δημοτικός σύμβουλος Περάματος.

Την έντονη δυσφορία του στον κυβερνητικό σχεδιασμό για την μετατροπή του εγκαταλελειμμένου στρατοπέδου «Αναγνωστόπουλου», ανάμεσα στα Διαβατά και στο Ωραιόκαστρο, σε κέντρο υποδοχής προσφύγων εξέφρασε ο δήμαρχος της περιοχής, Ευθύμιος Φωτόπουλος, καθώς θεωρεί πως οι εγκαταστάσεις δεν επαρκούν για το σκοπό αυτό.

Μουζάλας: Τα δύο στρατόπεδα θα είναι φρουρούμενα κέντρα φιλοξενίας
Τα δύο στρατόπεδα θα είναι φρουρούμενα κέντρα φιλοξενίας, όπου θα εγκαθίστανται προσωρινά πρόσφυγες και όχι παράνομοι μετανάστες, ξεκαθάρισε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ.