Κύπρος: Για πρώτη φορά μεταμόσχευση από εν ζωή μητέρα στο 14χρονο παιδί της

Στην Κύπρο κατέστη εφικτή για πρώτη φορά η διενέργεια μεταμόσχευσης από ζώντα συγγενή δότη σε ανήλικο άτομο -από μητέρα σε παιδί 14 ετών- και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Το μήνυμα του αλτρουισμού, καθώς και τη σημασία της έμπρακτης αγάπης στέλνει σήμερα το υπουργείο Υγείας της Κύπρου.

Με την πολύ σημαντική βοήθεια της αν. καθηγήτριας Aizner Sigal, χειρουργού με εξειδίκευση στις μεταμοσχεύσεις και επικεφαλής του τμήματος Παιδιατρικής Μεταμόσχευσης Νεφρών του νοσοκομείου Schneider, και υπό τον συντονισμό του υπουργείου Υγείας, κατέστη εφικτή η διενέργεια για πρώτη φορά μεταμόσχευσης από ζώντα συγγενή δότη σε ανήλικο άτομο (από μητέρα σε παιδί 14 ετών). Η μεταμόσχευση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Αυτό μπορεί να αποτελέσει την αρχή μιας ουσιώδους συνεργασίας για παροχή αυτών των εξειδικευμένων υπηρεσιών στους ασθενείς και θα συμβάλει ουσιαστικά και σημαντικά στην ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους Κύπριους πολίτες, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας.

Η γενική διευθύντρια του υπουργείου Υγείας της Κύπρου δρ Χριστίνα Γιαννάκη, υπό την εποπτεία της οποίας πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση, εκφράζει θερμές ευχαριστίες στον ειδικό χειρουργό μεταμοσχευτή δρα Μιχάλη Παπούλα, την κα Αναστασία Χριστοδουλίδου, προϊστάμενη του τομέα Επιδοτούμενων Ασθενών του υπουργείου Υγείας και τον δρα Αβραάμ Ηλία, διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου, για την εξαιρετική συνεργασία τους.

«Εύχομαι πραγματικά οι μαζικοί εμβολιασμοί να φέρουν το ζητούμενο αποτέλεσμα ώστε να μπορέσουμε να απαλλαγούμε το συντομότερο από την πανδημία και να επικεντρωθούμε σε τέτοιου είδους ενέργειες που θα συνδράμουν στην ποιοτική αναβάθμιση του επιπέδου της δημόσιας υγείας στην Κύπρο», δηλώνει η γενική διευθύντρια του υπουργείου Υγείας της Κύπρου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

news247.gr