Κώστας Αρζόγλου: Έξωση λόγω χρεών

Δύσκολες στιγμές περνά αυτό τον καιρό ο Κώστας Αρζόγλου. Ο ηθοποιός αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη μεγάλη του αγάπη και το «παιδί του» που κόπιασε να αποκτήσει. Ο λόγος για το θέατρο «Underground», που αγόρασε από τις οικονομίες του και συντήρησε με ιδρώτα και μεράκι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Espresso», από την Τρίτη 3 Οκτωβρίου, ο ηθοποιός είναι αναγκασμένος να εγκαταλείψει τον πολυχώρο «Underground», που βρίσκεται στην πλατεία Κοραή 4, με τη διαδικασία της έξωσης μετά από εντολή του υπουργείου Πολιτισμού λόγω χρεών. «Ο Κώστας Αρζόγλου διανύει την πιο δύσκολη περίοδο της καριέρας του. Είναι πολύ απογοητευμένος από αυτό που συμβαίνει, καθώς αποφάσισε να δημιουργήσει ένα προοδευτικό θεατρικό στέκι που φιλοξενούσε «ψαγμένες δουλειές», αλλά τον έχασε για κάποια ενοίκια που χρωστούσε»,  αναφέρει πηγή από το στενό περιβάλλον του ηθοποιού.

Παράλληλα, άνθρωπος από το περιβάλλον του που γνωρίζει πολύ καλά την κατάσταση που επικρατούσε το τελευταίο διάστημα με το θέατρο του ηθοποιού, ανέφερε, «Ο Κώστας θα μπορούσε να κάνει ανακοπή της απόφασης έξωσης και να κερδίσει κάποια παράταση, αλλά για αυτό χρειάζονται χρήματα και ο χρόνος που θα κερδίσει δεν θα είναι μεγάλος. Οπότε ακολούθησε τον δρόμο του και τράβηξε οριστικά την κουρτίνα στο θέατρο που δημιούργησε με μεγάλες δυσκολίες, αλλά και με πολλή αγάπη».

Τέλος, η ίδια πηγή συνεχίζει, προσθέτωντας «Ο Κώστας και η Βάνα Πεφάνη, ο Κοραής Δαμάτης, ο Νίκος Ορφανός, ο Νίκος Καλογερόπουλος και άλλοι 70 και πλέον καλλιτέχνες κατέθεσαν την ψυχή τους σε αυτόν τον πολυχώρο και τον έκαναν πολιτιστικό στέκι στο κέντρο της Αθήνας. Όταν κλείνει ένα θέατρο είναι σαν να κλείνει ένα σχολείο, αλλά δυστυχώς αυτό δεν το αντιλαμβάνονται οι τεχνοκράτες, που βλέπουν μόνο δικαστικές αποφάσεις και λογιστικά κιτάπια».

Το διαβάσαμε στο peoplegreece