Κώστας Χαρδαβέλλας: Μας έκοψαν την εκπομπή επειδή ο Στέλιος Καζαντζίδης μίλησε για το εβραικό λόμπι

Η εκπομπή του «Αθέατου Κόσμου» που «τρέλανε» τα μηχανάκια της τηλεθέασης

Άγνωστες ιστορίες από την τηλεοπτική του πορεία θυμήθηκε ο Κώστας Χαρδαβέλλας το πρωί της Δευτέρας (27/0) μιλώντας στη στήλη «Vintage Stories» της εκπομπής «Πάμε Δανάη» και τον Αλέξη Μίχα. «Την εκπομπή αυτή, τους Ρεπόρτερς, την αγαπήσαμε και οι τρεις, ο Γιώργος Λιάνης, ο Γιάννης Δημαράς κι εγώ. Οι τηλεθεάσεις ήταν τεράστιες γιατί ήταν η πρώτη τηλεοπτική εκπομπή που ασχολούταν με κοινωνικά θέματα» ανέφερε αρχικά ο δημοσιογράφος.

«Οι Ρεπόρτερς κράτησαν μέχρι το 1989. Μας έκοψαν κάποια στιγμή γιατί κάναμε μία συνέντευξη με τον Στέλιο Καζαντζίδη που μιλούσε για το εβραϊκό λόμπι. Όταν ξεπεράστηκε το πρόβλημα, ξαναρχίσαμε την εκπομπή και κάναμε πολλές αποστολές στο Λίβανο, σε πολέμους. Ήταν μία άλλη τηλεόραση», είπε στην συνέχεια ο Κώστας Χαρδαβέλλας.

«Με πήρε τηλέφωνο μία γυναίκα από την Πάτρα και μου είπε “σώστε με, έχω την καρδιά μου, πεθαίνω και δεν με εγχειρίζουν επειδή δεν είμαι σε ασφαλιστικό ταμείο”. Πήρα την κάμερα μαζί μου και φύγαμε για την Πάτρα. Πήρα τη γυναίκα από το σπίτι της και την πήγαμε στον Ευαγγελισμό και ζήτησα να μπει αμέσως στο χειρουργείο. Αυτή η γυναίκα μπήκε στο χειρουργείο και σώθηκε και κάθε Χριστούγεννα μου στέλνει μία κάρτα που γράφει “σ’ ευχαριστώ που ζω”», είπε ο Κώστας Χαρδαβέλλας.
«Τρελαθήκαμε με τα νούμερα τηλεθέασης που έκανε»

Ο Κώστας Χαρδαβέλλας είπε στη συνέχεια: «Ήρθε ο γιος μου και μου είπε ότι όλη μέρα στο σχολείο συζητούσαν για το αν υπάρχουν εξωγήινοι και να κάνω μία εκπομπή με αυτό το θέμα. Πρότεινα να κάνουμε το θέμα με τους εξωγήινους σε μία εκπομπή του Αθέατου Κόσμου. Τρελαθήκαμε με τα νούμερα τηλεθέασης που έκανε».

Οι «Πύλες του Ανεξήγητου»

Για τις «Πύλες του Ανεξήγητου», ο Κώστας Χαρδαβέλλας είπε: «Ο Γιούρι Γκέλερ είχε ζητήσει να έχουμε χαλασμένα ρολόγια, τρανζίστορ και τηλεοράσεις. Είπε στο κοινό να συγκεντρωθεί σε αυτά τα αντικείμενα και να λένε “δούλεψε” και μετά από λίγο λειτουργούσαν όλα. Ακόμα δεν ξέρω πως συνέβη… Αυτή η εκπομπή έκανε μία τρελή τηλεθέαση και έπαιρναν όλοι τηλέφωνο να ρωτήσουν πως να φτιάξουν τα χαλασμένα αντικείμενά τους. Σταμάτησα την εκπομπή στην κορύφωσή της γιατί μου έκανε ζημιά. Έχω κάνει πάρα πολλά πράγματα και ο κόσμος ακόμα με ρωτάει για τις Πύλες του Ανεξήγητου».

newsbeast.gr