Κ.Ε.Δ.Ω.: Χρώματα και αρώματα από τους μαθητές της Α΄ Λυκείου του ΓΕΛ Ωρωπού

Χρώματα και αρώματα γέμισε η Πλατεία Δαβάκη στα Νέα παλάτια Ωρωπού με τα λουλούδια που φύτεψαν οι μαθητές της Α΄ Λυκείου του ΓΕΛ Ωρωπού «Μίκης Θεοδωράκης», το πρωί της Παρασκευής 13 Μαΐου 2022.

Ήταν μια αξιέπαινη πρωτοβουλία του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ω. Άγγελου Χατζηιωάννου και των φιλόλογων καθηγητών Κατερίνας Αναγνώστου και Μαρίας Πάτρα, που διοργανώθηκε με επιτυχία με τη στήριξη του Δήμου Ωρωπού. Στη δράση συμμετείχαν, επίσης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Νέων Παλατίων Γιώργος Δεληγιάννης και η υπεύθυνη της Κ.Ε.Δ.Ω. Ευαγγελία Αφθονιάτη.

Οι καθηγήτριες  ενθάρρυναν τα παιδιά να μετάσχουν σε αυτή τη δράση για να κάνουν πιο όμορφη την πλατεία τους. Στόχος των φιλολόγων καθηγητών τους ήταν να τους εμφυσήσουν την αγάπη και το σεβασμό προς το περιβάλλον και να συνδέσουν την εκπαίδευση με το περιβάλλον που είναι πηγή ζωής. Παράλληλα ήταν μια καλή ευκαιρία για τα παιδιά να κατανοήσουν την ανάγκη προστασίας και περιποίησης των κοινόχρηστων χώρων της πόλης τους.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΩ κ. Άγγελος Χατζηιωάννου δήλωσε ότι «Μετά από δύο χρόνια καραντίνας διψάμε για τέτοιες δράσεις με την συμμετοχή των παιδιών. Είμαστε ανοιχτοί να υποστηρίξουμε ανάλογες προτάσεις. Τα παιδιά και το περιβάλλον έχουν προτεραιότητα και είναι το μέλλον μας». Ακολούθως αποκάλυψε ότι η Κ.Ε.Δ.Ω. ετοιμάζει και άλλες παρόμοιες δράσεις με τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων και φορέων του δήμου.

Τα παιδιά κατενθουσιάστηκαν με αυτή τη δράση γιατί έδωσαν πνοή σε μια πλατεία του Τόπου τους την οποία ομόρφυναν. Όπως τόνισε η κα Μαρία Πάτρα
«Τα παιδιά από το πρωί το έχουν χαρεί με την ψυχή τους. Πήραν πολύτιμες πληροφορίες μέσα από την ενημέρωση που τους έγινε και έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον να λάβουν μέρος σε αυτή τη δράση, να φυτέψουν τα λουλούδια στην πλατεία της πόλης τους». Ενώ η κα  Κατερίνα Αναγνώστου πρόσθεσε: «Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν. Ευχαριστούμε την ΚΕΔΩ και το Δήμο Ωρωπού».

Συγχαρητήρια στην Κ.Ε.Δ.Ω και στις καθηγήτριες για την πρωτοβουλία διοργάνωσης αυτής της περιβαλλοντικής δράσης και πάνω από όλα στους μαθητές που συμμετείχαν με θέληση, συνείδηση και καλή διάθεση για να ομορφύνουν την πλατεία Δαβάκη με τα χαμόγελα τους και τα λουλούδια τους.