Κ. Μητσοτάκης Ακριβό αντιαναπτυξιακό  λάθος η αύξηση των φόρων

23.6.2016

Ακριβό  αντιαναπτυξιακό μέτρο του κ. Τσίπρα αλλά και των δανειστών χαρακτήρισε ο Κυρ. Μητσοτάκης την αύξηση των φόρων  που θα οδηγήσει σε μείωση των εσόδων και της φοροδιαφυγής, μιλώντας στους Financial Times.

Τα δημοσιονομικά μέτρα αυτού του μήνα, που ήταν μέρος της συμφωνίας με την ΕΕ και το ΔΝΤ για το κλείσιμο της αξιολόγησης, θα πνίξουν την ανάπτυξη, θα περικόψουν τα έσοδα και θα ωθήσουν περισσότερους Έλληνες στη φοροδιαφυγή και τη μαύρη οικονομία, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Αυτό που έχουμε είναι ένα σωρευτικό αντίκτυπο της φορολογίας που ξεπερνά κατά πολύ την ικανότητα πληρωμής. Μετά από πέντε χρόνια, πολλοί άνθρωποι κυριολεκτικά έχουν ξεμείνει από χρήματα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επέμεινε ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να επικεντρωθεί σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, για παράδειγμα στον Δημόσιο τομέα, οι οποίες θα έκαναν περιττές τις αυξήσεις φόρων.

«Αυτή η χώρα έχει τόσο μία κουλτούρα όσο και μία σημαντική εμπειρία στη φοροδιαφυγή. Για αυτό το λόγο το πλάνο του Τσίπρα, που η ΕΕ τελικά ενέκρινε, δεν πρόκειται να έχει αποτέλεσμα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ακόμη, εκτίμησε ότι η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα ανάπτυξης κοντά στο 4% ετησίως, τα επόμενα χρόνια, «αν έχουμε μία κυβέρνηση πραγματικά προσανατολισμένη στις μεταρρυθμίσεις, που θα αποκαταστήσει και την αξιοπιστία της».