Κ. Μπακογιάννης-Β. Περγάλιας: Κατέθεσαν το φάκελο για το Βιομηχανικό Πάρκο Οινοφύτων

Το φάκελο για την οριοθέτηση της Βιομηχανικής Ζώνης των Οινοφύτων κατέθεσαν, την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017,  ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κ. Μπακογιάννης και ο Δήμαρχος Τανάγρας Βασίλης Περγάλιας, στον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξη Χαρίτση.

Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή, καθώς αποτελεί το πρώτο βήμα για τη δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου στην ευρύτερη περιοχή Οινοφύτων-Σχηματαρίου. Αυτό θα δώσει οριστικά τέλος στην άναρχη δόμηση και θα δημιουργήσει συγκεκριμένες ζώνες επιχειρηματικής δράσης αλλά και περιβαλλοντικού ελέγχου των επιχειρήσεων.

Είναι γνωστό ότι η περιοχή Οινοφύτων-Σχηματαρίου είναι η Τρίτη Βιομηχανική περιοχή της Ελλάδας. Στην περιοχή δραστηριοποιούνται περίπου 500 Βιομηχανίες οι οποίες παράγουν το 15 % των εξαγωγών της χώρας, συμβάλλοντας κατά 2,5% στο ΑΕΠ και απασχολούν περίπου 15.000 εργαζόμενους.

Κατά συνέπεια η δημιουργία του Επιχειρηματικού Πάρκου αποτελεί το πρώτο και σημαντικό βήμα για την περιβαλλοντική εξυγίανση του Ασωπού ποταμού και κατ’ επέκταση της ευρύτερης περιοχής.