Κ. Μπακογιάννης-Β. Περγάλιας στον  ΠτΔ Πρ. Παυλόπουλο για  τον  Ασωπό ποταμό

Τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Πρ. Παυλόπουλο επισκέφτηκαν, την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, ο Περιφερειάρχης  Στερεάς Ελλάδας κ. Κ. Μπακογιάννης και ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Β. Περγάλιας, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για το πρόγραμμα εξυγίανσης του Ασωπού ποταμού ο  οποίος έχει υποστεί τεράστια οικολογική καταστροφή από τα βιομηχανικά απόβλητα αλλά  και για το Επιχειρηματικό  Πάρκο Εξυγίανσης που σχεδιάζεται  στην περιοχή Οινοφύτων-Σχηματαρίου,  ώστε να υπάρξει μια ορθολογική χωροταξική κατανομή.

Ο κ. Πρ. Παυλόπουλος άκουσε με ενδιαφέρον τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κ. Μπακογιάννη και τον  Δήμαρχο Τανάγρας κ. Β. Περγάλια για το πρόγραμμα εξυγίανσης του Ασωπού και δεσμεύτηκε να στηρίξει κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο κ. Μπακογιάννης με ανάρτησή του στο προσωπικό του λογαριασμό στο faceboook δήλωσε ότι «Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τον Ασωπό. Τον ενημερώσαμε για τις κινήσεις που κάνουμε για την εξυγίανση και την ανάπτυξη της περιοχής. Δήλωσε συμπαραστάτης μας σε αυτόν τον τεράστιο αγώνα που γίνεται για πρώτη φορά, να σώσουμε τον Ασωπό μας και να παραδώσουμε στα παιδιά μας μία ολόκληρη περιοχή απαλλαγμένη από περιβαλλοντικά προβλήματα, αλλά και αναβαθμισμένη. Στοίχημα που βάλαμε όλοι οι πολίτες της Στερεάς Ελλάδας και θα το κερδίσουμε».

Τους  κ. Μπακογιάννη και  Περγάλια συνόδευαν ο π. Ι. Οικονομίδης ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κ. Δ. Χριστόπουλος και οι Νομικοί κ.κ. Γ. και Ελ. Κτιστάκης.

(Φωτογραφίες Παν. Στόλης)