Κ. Χατζηδάκης: Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την αδειοδότηση των καναλιών

20.1.2016

Σκληρή κριτική  στη κυβέρνηση για την αδειοδότηση των καναλιών άσκησε ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κ. Χατζηδάκης μιλώντας στα Παραπολιτικά παραδεχόμενος ότι έγιναν και λάθη από τις κυβερνήσεις του κόμματός του.

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι «Πρέπει να παραδεχτούμε ότι χρειάζεται διευθέτηση στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, πρέπει να παραδεχτούμε και τα δικά μας λάθη τόσα χρόνια.

Από την άλλη παρότι ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρητικώς τα επισημαίνει όλα αυτά, την ίδια στιγμή είναι ξεκάθαρο ότι πάει να δημιουργήσει μια νέα διαπλοκή στην Ελλάδα.

Είμαστε στις ψηφιακές συχνότητες και αυτό σημαίνει ότι θεωρητικά θα μπορούσαμε να είχαμε απεριόριστες συχνότητες. Λένε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλουν να πάρουν πολλά λεφτά από τις άδειες και οι άδειες είναι μόνο 4, πώς θα πάρουν πολλά χρήματα; Όλες οι αντιφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν ότι δεν έχουν αγνές προθέσεις οι άνθρωποι, γιατί αν είχαν, δεν θα γινόταν διαδικαστικά ο υπουργός καναλάρχης. Θα πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία. Θα πάμε από 7 άδειες σήμερα στις 4».

Και πρόσθεσε «Να δίνονται τα δάνεια αν δίνονται με σαφή κριτήρια και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για το παρελθόν. Οι άνθρωποι σε αυτό το θέμα είναι αλλού, πάντως δεν είναι στην Ευρώπη. Όταν λένε ότι τα κανάλια που θα πάρουν άδειες, θα πρέπει να έχουν και συγκεκριμένο αριθμό εργαζομένων αυτό μόνο στην Βόρεια Κορέα γίνεται. Δεν είναι δημοκρατική αντίληψη».

Αναφερόμενος στον κ. Βαρουφάκη είπε ότι «Οι βουλευτές της ΝΔ είχαν τοποθετηθεί επίσημα όταν έγινε η συζήτηση του νομοσχεδίου στη βουλή. Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι με αφορμή και αυτά που γίνανε στις τράπεζες με την εξαέρωση 30 εκατομμυρίων, ότι πρέπει να γίνει εξεταστική επιτροπή. Άλλο είναι εξεταστική επιτροπή  και άλλο το δικαστήριο. Ισχύει το άρθρο του κ. Μητσοτάκη, δεν ήταν και πριν 10 χρόνια, πριν από 1 μήνα ήταν, βέβαια δεν είμαι εξουσιοδοτημένος να κάνω επίσημη δήλωση. Επιβεβαίωσε πράγματα ο κ. Βαρουφάκης που όλοι υποψιαζόμασταν, ότι η κυβέρνηση ήταν εκτός τόπου και χρόνου, είχε κάνει μια υπόθεση εργασίας αντίθετη στα ευρωπαϊκά δεδομένα. Την τελευταία στιγμή ο κ. Τσίπρας φρέναρε μπροστά στον γκρεμό με ζημιά τεραστία για τη χώρα, ο κ. Βαρουφάκης από την άλλη πιστεύει ότι αυτό το πείραμα θα έπρεπε να συνεχιστεί. Αυτό έρχεται να μας δείξει που έχουμε μπλέξει».

Ο κ. Χατζηδάκης αναφερόμενος στις εκλογές είπε «Την πρώτη φορά κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί οι πολίτες ήταν κουρασμένοι από τη λιτότητα και τα μνημόνια, τη δεύτερη γιατί μέτρησε ότι υπήρχε λίγος χρόνος ανάμεσα στις 2 εκλογές και επίσης το θεατρικό στυλ του Τσίπρα, τώρα όμως έρχεται ο λογαριασμός όπως έχει αρχίσει να φαίνεται και από τις δημοσκοπήσεις».

Παραδέχτηκε πάντως ότι «Δυστυχώς  η ΝΔ έχει ένα τεράστιο οικονομικό πρόβλημα, δεν έχει νόημα να το κρύβει κανείς, επομένως θα πρέπει να γίνει ένα νοικοκύρεμα, μέρος τους νοικοκυρέματος είναι και η στήριξη εθελοντικά από εισφορές, από πολίτες, είτε μιλάμε για πολύ λίγα ευρώ είτε  μιλάμε για κάπως μεγαλύτερα ποσά, τα οποία θα πρέπει να δημοσιοποιούνται με βάση το νόμο.Ίσως κάπως ξενίζει αυτό, αλλά είναι κομμάτι της διαφάνειας, για την οποία πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε.

Ενώ για την συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων υποστήριξε ότι «Η συνεννόηση απαιτεί 2 και είναι κρίμα που η κυβέρνηση δεν είναι ο δεύτερο, ή ο πρώτος σε όλη αυτή την προσπάθεια.Εμείς θέλουμε να δείξουμε μια ανανεωτική διάθεση και νομίζω ο κόσμος το καταλαβαίνει και το ξεκίνημα αυτό της ΝΔ είναι σε κάποιο βαθμό και νέο ξεκίνημα για την Ελλάδα. Αλλά η κυβέρνηση πρέπει ταχέως να προσγειωθεί στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Εδώ όπως εξελίσσονται τα πράγματα δεν αποκλείεται να έχουμε εκλογές ανά πόσα στιγμή. Πρέπει αν είμαστε σε ετοιμότητα και όσον αφορά τις προγραμματικές θέσεις της ΝΔ πρέπει να δουλέψουμε με τέτοιο τρόπο, ώστε αν έχουμε γρήγορες εξελίξεις, να είμαστε έτοιμοι όταν χρειαστεί. Θα έχουμε την αναγκαία ευελιξία, ξέρουμε από αυτά».

Τέλος ο κ. Χατζηδάκης ερωτηθείς για την διεύρυνση που επιδιώκει ο κ Μητσοτάκης είπε ότι « Στόχος μας δεν είναι να καταστρέψουμε τα άλλα κόμματα, να διευρύνουμε την επιρροή της ΝΔ και έχει ξεκινήσει αυτό να συμβαίνει, τουλάχιστον από τα πρώτα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, μένει αυτά να επιβεβαιωθούν.

Κρατώντας το δικό μας κοινό, τους δικούς μας ψηφοφόρους, να απευθυνθούμε και σε νέους, έχοντας μια ξεκάθαρη πολιτική ατζέντα.»