Λάρισα: Επεισόδια στις γραμμές τρένου που σκοτώθηκε 12χρονος

Έντονες αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες στη Λάρισα, στο σημείο που βρήκε τραγικό τέλος ένας 12χρονος Ρομά, όταν παρασύρθηκε από τρένο, το απόγευμα της Πέμπτης.

Φωτιές κι επεισόδια συνέθεσαν το σκηνικό, σήμερα, στις σιδηροδρομικές γραμμές του ΟΣΕ, εκεί όπου σκοτώθηκε το νεαρό παιδί.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, στο σημείο έφτασε ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης, ο οποίος συνομίλησε με τους εξαγριωμένους κατοίκους της Νέας Σμύρνης, οι οποίοι έθεσαν επιτακτικά το θέμα της υπογειοποίησης των γραμμών του ΟΣΕ που περνάνε μέσα από τη συνοικία τους.

Ο δήμαρχος ανακοίνωσε ευρεία σύσκεψη το πρωί της Δευτέρας στο δημαρχείο, ενώ προανήγγειλε και επαφές με τη διοίκηση του ΟΣΕ.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής που βρέθηκαν στο σημείο του θανατηφόρου ατυχήματος, ο 12χρονος αναζητώντας την μπάλα με την οποία έπαιζε, πέρασε τα κάγκελα της περίφραξης, βρέθηκε στις γραμμές του τρένου, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί και να χάσει την ζωή του από την αμαξοστοιχία που βρισκόταν σε κίνηση.

«Έχουμε ζητήσει μέτρα που θα ελαχιστοποιούν τους κινδύνους»

Σε δήλωσή του αμέσως μετά το περιστατικό, ο δήμαρχος εξέφρασε τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του παιδιού και στην κοινότητα των ΡΟΜ της περιοχής της Νέας Σμύρνης

«Δυστυχώς, σε χώρους του ΟΣΕ στη πόλη, θρηνούμε, σε σύντομο χρονικό διάστημα, την απώλεια ενός ακόμα συνανθρώπου μας. Στις συσκέψεις που είναι γνωστό ότι γίνονται την τελευταία περίοδο με τον ΟΣΕ, έχουμε ζητήσει μέτρα και ενέργειες που θα ελαχιστοποιούν τους κινδύνους και τα προβλήματα που προκαλεί, εδώ και πολλά χρόνια, η διέλευση των σιδηροδρομικών γραμμών από τον αστικό ιστό» ανέφερε χαρακτηριστικά.