Λάρισα: Συλλήψεις μαθητών για παιδική πορνογραφία-Σάλος από τη φωτογραφία σε σχολείο

Σάλος στη Λάρισα για τις δύο συλλήψεις μαθητών. Ο ένας έβγαλε το κινητό του τηλέφωνο και έδειξε σε συμμαθητές μια ανατριχιαστική φωτογραφία που απασχολεί την αστυνομία…

Σε μπελάδες με… διδακτικό χαρακτήρα έβαλε δύο ανήλικους Λαρισαίους μαθητές η ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο και ειδικότερα η ανέλεγκτη πρόσβαση σε εφαρμογές και σελίδες με υλικό που, φαινομενικά δείχνει «αθώο», αλλά στην πραγματικότητα αποτελεί υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Ο ένας μαθητής -σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθερία» – κατέβασε μια ανάλογη φωτογραφία την οποία απέστειλε σε άλλο μαθητή και εκείνος, κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, την έδειξε από το κινητό του τηλέφωνο σε συμμαθητές του.

Μια φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ένα γυμνό μωρό και ένα ανδρικό μόριο, υλικό που θα εξεταστεί στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. εάν είναι αληθινό ή αποτελεί προϊόν φωτομοντάζ.

Αρχικά ο 15χρονος μαθητής της Β’ Λυκείου και στη συνέχεια ο 13χρονος μαθητής της Α’ Γυμνασίου βρέθηκαν να έχουν συλληφθεί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας και μάλιστα κατηγορούμενοι, όπως προβλέπεται για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Οι δύο μαθητές καθότι ανήλικοι, αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι με εισαγγελική εντολή, ενώ ήδη ενημερώθηκαν οι γονείς τους. Η υπόθεση που χαρακτηρίζεται σοβαρή συνεχίζει να απασχολεί την αστυνομία και αναμένονται ανακοινώσεις, ακόμα και εντός της ημέρας.

newsit.gr