“Λίμνη” η λεωφόρος Χαλκουτσίου-Δηλεσίου

Θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος ότι τα νερά αυτά στην Λεωφόρο Χαλκουτσίου –Δηλεσίου, στην περιοχή της Αγριλέζας όπως και πιο κάτω στα Πηγαδάκια, προέρχονται από την υπερχείλιση κάποιου ποταμού ή χειμάρρου. Ακόμη κι από κάποιον αγωγό που έσπασε. Τίποτα από όλα αυτά. Είναι από τη βροχή. Μια συνηθισμένη φθινοπωρινή βροχή η οποία διήρκησε ένα τρίωρο χωρίς καμία σφοδρότητα η ένταση.

Δυστυχώς είναι οι φοβερές κατασκευές κάποιων επιτήδειων οι οποίοι έφτιαξαν δρόμους χωρίς καμία μελέτη απορροής των  όμβριων υδάτων με εκείνες τις φοβερές εκπτώσεις των 70%. Είναι η σύγχρονη ντροπή της χώρας σε κάθε δημόσιο δρόμο πλην της ΠΑΘΕ ή της Εγνατίας τις οποίες χρυσοπληρώσαμε και χρυσοπληρώνουμε.

Δεν είναι όμως μόνο τα νερά που κάνουν τους ελληνικούς δρόμους απροσπέλαστους σε σημείο να χρειάζονται αμφίβια αυτοκίνητα. Είναι και οι λακκούβες, οι οποίες ποτέ δεν κλείνουν γιατί δεν υπάρχουν χρήματα λόγο οικονομικής κρίσης, οι καθιζήσεις και τα περίφημα έργα για την τοποθέτηση σωλήνων ύδρευσης αποχέτευσης ή του ΟΤΕ. Η αποκατάσταση του οδοστρώματος είναι άγνωστη πάλι λόγο κόστους που κάνουν τη ζωή των οδηγών και των πεζών δύσκολη.

Τελικά  όλα έχουν κόστος σε αυτή τη χώρα εκτός από την ανθρώπινη ζωή. Αυτό είναι το σύγχρονο οδικό άγος της χώρας μας. Η εθνική ντροπή μας. Δρόμοι καρμανιόλες για ζώα. Αλήθεια ακούει κανείς από την επίσημη Πολιτεία; Γιατί οι Δήμοι πλέον στέγνωσαν και αδυνατούν να σώσουν την παρτίδα της κρατικής διάλυσης.