ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΩΡΩΠΟΥ: Ανακοίνωση για τις Δομές Προσφύγων στη Μαλακάσα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο δήμος Ωρωπού εισπράττει 500.000 € κάθε έτος ως αντάλλαγμα για τον εγκλωβισμό προσφύγων στην Μαλακάσα

Ο δήμος Ωρωπού συμμετέχει ενεργά μαζί με την κυβέρνηση στην εφαρμογή της πολιτικής της Ε.Ε. που μετατρέπει τη χώρα μας σε μια απέραντη φυλακή προσφύγων και μεταναστών, λαμβάνοντας ανταλλάγματα.

Συγκεκριμένα, με την απόφαση αρ. 238/7.9.2021 της οικονομικής επιτροπής και με τις ψήφους του δημάρχου Ωρωπού κ. Γεώργιου Γιασημάκη και των υπόλοιπων μελών της παράταξης του αποφασίστηκε η αποδοχή ποσού 253.965,00 € από το Υπουργείο Μετανάστευσης ως αντάλλαγμα για την λειτουργία της δομής-φυλακής προσφύγων και μεταναστών στην Μαλακάσα.

Το ποσό αυτό αφορά το Δ’ τρίμηνο του έτους 2020 και το Α’ τρίμηνο του έτους 2021 που σημαίνει ότι ο δήμος μας εισπράττει πάνω από 500.000 € κάθε έτος.

Ο λαός της περιοχής μας, ενάντια στην κυβέρνηση και την δημοτική αρχή Ωρωπού που σε συνεργασία έχουν εγκλωβίσει χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στην περιοχή μας, να δυναμώσει τον αγώνα του για:

  • Να μην μετατραπεί η περιοχή μας σε μία απέραντη φυλακή της Ε.Ε για πρόσφυγες και μετανάστες.
  • Τώρα απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών. Οι αιτούντες άσυλο με γρήγορες διαδικασίες να μεταφέρονται στις χώρες προορισμού τους έως ότου αδειάσουν και τελικά κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης-φυλακές προσφύγων και μεταναστών στη Μαλακάσα.
  • Να αποζημιωθούν στο 100% οι κάτοικοι της περιοχής μας που έχουν υποστεί ζημιές από τις συνέπειες του μαζικού εγκλωβισμού.
  • Καμία εμπλοκή και συναλλαγή με τις ΜΚΟ στην διαχείριση του προσφυγικού.

 

Σε αυτό τον αγώνα πάντα θα έχουν στο πλευρό τους τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Οκτώβριος 2021

Το γραφείο τύπου

www.lsoropou.wordpress.com

Facebook