ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΩΡΩΠΟΥ για παράνομη χωματερή στο Μαρκόπουλο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οργή και αγανάκτηση για την παράνομη χωματερή-«πυριτιδαποθήκη» μέσα στο δάσος στο Μαρκόπουλο

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Ωρωπού Μιχάλης Χασιώτης και Βασίλης Γεωργόπουλος με παρέμβαση τους προς τον δήμαρχο Ωρωπού κ. Γεώργιο Γιασημάκη και τον Αντιδήμαρχο ύδρευσης και καθαριότητας κ. Κωνσταντίνο Λίτσα καταγγέλλουν την λειτουργία παράνομης χωματερής-«πυριτιδαποθήκης» μέσα στο δάσος, σε δημοτική έκταση την περιοχή της δεξαμενής της ΔΚ Μαρκοπούλου και προειδοποιούν για το ενδεχόμενο μια νέας τραγωδίας λίγες μόνο μέρες μετά την μεγάλη καταστροφή από πυρκαγιά στις Αφίδνες και συνολικά στη Β/Α Αττική. Μάλιστα στην ίδια περιοχή έχει προκληθεί πυρκαγιά πριν από λίγες ημέρες η οποία έσβησε μετά από έγκαιρη παρέμβαση της πυροσβεστικής, αποδεικνύοντας ότι κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν έλαβε η δημοτική αρχή Ωρωπού για την προετοιμασία της περιοχής εν όψει της αντιπυρικής περιόδου.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης απαιτούν να αποκατασταθεί και να σφραγιστεί ο χώρος της δεξαμενής στο Μαρκόπουλο για να αποφευχθεί μια νέα καταστροφή. Συγκεκριμένα:

«Προς: Δήμαρχο Ωρωπού κ. Γεώργιο Γιασημάκη, Αντιδήμαρχο ύδρευσης και καθαριότητας κ. Κωνσταντίνο Λίτσα

Κοινοποίηση: Δημοτικοί Σύμβουλοι, Τοπικοί Σύμβουλοι

Αρ. Πρωτοκόλλoυ: 19494/24.8.2021

Κύριε Δήμαρχε,

Κύριε Αντιδήμαρχε,

Οργή και αγανάκτηση προκάλεσαν οι εικόνες που αντίκρισε σε αυτοψία που πραγματοποίησε κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης το πρωί της Κυριακής 22/8/2021, στην περιοχή της δεξαμενής στη ΔΚ Μαρκόπουλου (θέση Ταμπούρι).

Εκεί σε περιφραγμένη δημοτική έκταση που έχει μετατραπεί σε παράνομη χωματερή έχουν τοποθετηθεί στοίβες κλαδιά, στρώματα, κουβέρτες, ελενίτ και άλλα ογκώδη υλικά κυριολεκτικά μέσα στο δάσος, μετατρέποντας την περιοχή σε μια μεγάλη «πυριτιδαποθήκη» (επισυνάπτονται φωτογραφίες).

Μάλιστα εκατοντάδες τόνοι σκουπιδιών έχουν θαφτεί με την μέθοδο της επιχωμάτωσης κάτι που επίσης προκαλεί ανεπανόρθωτες καταστροφές τόσο στο έδαφος όσο και στο υπέδαφος και στα υπόγεια νερά (επισυνάπτονται φωτογραφίες).

Δεν είναι δυνατόν, μερικές μέρες μόνο μετά την τεράστια καταστροφή που ζήσαμε να εξακολουθεί να υφίσταται αυτή η τραγική κατάσταση.

Μάλιστα, η κατάσταση αυτή συνεχίζει να υφίσταται την στιγμή που στην συγκεκριμένη περιοχή εκδηλώθηκε πυρκαγιά την 15/7/2021 και μόνο μετά από έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής δεν γίναμε μάρτυρες μιας νέας καταστροφής.

Αποδεικνύεται ότι, ακόμη και σήμερα, όχι μόνο κανένα μέτρο δεν έχετε λάβει για την αποφυγή πυρκαγιών στην περιοχή μας αλλά οι πράξεις και οι παραλήψεις σας αποτελούν καθοριστικό παράγοντα για μια πιθανή νέα τραγωδία.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες σας για την πολύ επικίνδυνη κατάσταση που βρίσκεται η περιοχή μας και για αυτό είστε οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για μια πιθανή νέα καταστροφή από πυρκαγιά όπως και για την συντελούμενη καταστροφή του περιβάλλοντος.

Τώρα να αποκατασταθεί και να σφραγιστεί ο χώρος της δεξαμενής στο Μαρκόπουλο για να μην ζήσουμε ξανά μια νέα καταστροφή.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Μιχάλης Χασιώτης

Βασίλης Γεωργόπουλος».

Αύγουστος 2021,

Το γραφείο τύπου

www.lsoropou.wordpress.com

Facebook