Λαιμητόμος για πολλά νηπιαγωγεία στο Δήμο Ωρωπού – Τα κλείνει το υπουργείο Παιδείας

21.5.2016

Κλείνουν  νηπιαγωγεία στο Δήμο Ωρωπού, λόγω έλλειψης  μαθητών, εξαιτίας του νόμου του υπουργείου Παιδείας ο οποίος απαιτεί, τουλάχιστον, δεκατέσσερα παιδιά σε κάθε σχολική μονάδα.

Όπως κατήγγειλε ο Δημοτικός Σύμβουλος Μ. Χασιώτης, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 18ης Μαΐου, με βάση το φετινό αριθμό (2015-2016)των φοιτούντων νηπίων και προνηπιών, θα κλείσουν το δεύτερο νηπιαγωγείο Αυλώνα, το νηπιαγωγείο Καλάμου, το νηπιαγωγείο Μαλακάσας, το Νηπιαγωγείο Αγίων Αποστόλων και το νηπιαγωγείο του Καπανδριτίου και θα συγχωνευτούν τμήματα στο νηπιαγωγείο Καλάμου, επειδή δε συγκεντρώνουν τον απαραίτητο  αριθμό των 14 νηπίων.

Αυτό σημαίνει ότι πολλά νήπια και εκπαιδευτικοί θα αναγκαστούν να  μετακινούνται σε καθημερινή βάση σε  άλλες  όμορες περιοχές, κάτι που είναι κοστοβόρο για γονείς και εκπαιδευτικούς, αλλά και μεγάλη ταλαιπωρία για τα παιδιά.

Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι η απαράδεκτη αυτή απόφαση, υποβαθμίζει την περιοχή και αποτελεί πλήγμα στην εκπαίδευση, σε μια εποχή που η αναβάθμιση της παιδείας θα έπρεπε να είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης.

Πρόκειται για ένα ακόμη “επίτευγμα” της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο βωμό της αξιολόγησης αυτή τη φορά θυσιάζοντας ακόμη και τα νήπια.