Λαμία: Η απάντηση της ιατροδικαστικής υπηρεσίας για την 16χρονη που έμεινε άταφη

23.2.2016

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Μαλεσίνας στη Φθιώτιδα από το άδικο χαμό ενός κοριτσιού 16 μόλις ετών.

Το κορίτσι ήταν άτομο με ειδικές ανάγκες και αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Το απόγευμα της Παρασκευής χρειάστηκε να την μεταφέρουν στο Ιατρείο της ΛΑΡΚΟ που είναι κοντά στη Μαλεσίνα προκειμένου να την βοηθήσουν οι γιατροί. Δυστυχώς όμως δεν άντεξε και λίγα λεπτά μετά τις 9 άφησε την τελευταία της πνοή.

Η σορός της μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Λαμίας προκειμένου να γίνει νεκροψία νεκροτομή για να διαπιστωθεί η αιτία θανάτου.

Ωστόσο ο Γολγοθάς της οικογένειας έπρεπε να συνεχιστεί καθώς η Ιατροδικαστική Υπηρεσία δεν λειτουργεί το Σαββατοκύριακο και θα έπρεπε να περιμένει τη Δευτέρα.

Η κηδεία του κοριτσιού προγραμματίστηκε για το απόγευμα της Δευτέρας , θεωρώντας πως η εξέταση θα έχει ολοκληρωθεί έγκαιρα.

Η διαδικασία καθυστέρησε και η κηδεία δεν έγινε σήμερα, γεγονός που προκάλεσε τόσο την αντίδραση των συγγενών όσο και του γραφείου τελετών που καταγγέλλουν την Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Λαμίας για αδικαιολόγητη καθυστέρηση.

H προϊσταμένη της Υπηρεσίας Αποστολία Ακριβούση απαντά πως ο χρόνος που χρειάστηκε για να γίνει η εξέταση, ήταν αυτός που απαιτούνταν για να εξαχθούν με ασφάλεια, ορθά επιστημονικά συμπεράσματα, επισημαίνοντας μάλιστα πως η υπηρεσία λειτουργεί με νεοπροσληφθέντα νεκροτόμο.

Η απάντηση της Αποστολίας Ακριβούση

«Δοθείσης αφορμής των δημοσιευμάτων σχετικά με καταγγελίες γραφείου τελετών και συγγενών, σημειώνεται και επισημαίνεται ότι ο χρόνος που απαιτείται πάντα και για εκάστη Ιατροδικαστική Διερεύνηση Θανατολογίας της Ι.Υ. Λαμίας είναι ο Απολύτως Αναγκαίος ενόψει και των συνθηκών Λειτουργίας της Υπηρεσίας με νεοπροσληφθέντα νεκροτόμο, ώστε να εξαχθούν, με Ασφάλεια, Ορθά Επιστημονικά Συμπεράσματα.»

lamiastar