Λαμπρή η εκδήλωση για την κοπή πίτας της ΠΕΔ Στ. Ελλάδας στο Σχηματάρι (Εικόνες και Βίντεο)

Μέσα σε γιορτινή ατμόσφαιρα και με προεκλογικό άρωμα, την Πρωτοχρονιάτική πίτα της έκοψε, την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, στον πολυχώρο του ΚΑΠΗ Σχηματαρίου η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας (ΠΕΔ) σε μια εξαιρετική εκδήλωση που ετοίμασε ο Δήμος Τανάγρας.

Την κοπή της πίτας ευλόγησαν οι Μητροπολίτες Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος και Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιος, οι οποίοι ευχήθηκαν χρόνια πολλά σε όλους και ο νέος χρόνος να είναι ένας χρόνος δημιουργικός, ειρηνικός χαρούμενος με έργα προς όφελος των πολιτών.

Ο Δήμαρχος Τανάγρας και οικοδεσπότης Βασίλης Περγάλιας, κατά τον χαιρετισμό του, ανέφερε ότι μέσα από την πανδημία ξεπεράσαμε το «εγώ» και φτάσαμε στο «εμείς». Τόνισε ότι παρά τις αντιδράσεις του παρελθόντος η Δημοτική Αρχή μέσα στην πανδημία νοίκιασε το χώρο του ΚΑΠΗ τον οποίο μετέτρεψε σε πολυχώρο που σήμερα φιλοξενεί και  εξυπηρετεί τις ανάγκες του Δήμου και των Συλλόγων της περιοχής. Αναφέρθηκε στο τι σημαίνει Δήμος Τανάγρας και με τη σειρά του ευχήθηκε καλή προεκλογική περίοδο σε όλους τους υποψηφίους.

Δείτε όλη την ομιλία του Δημάρχου Τανάγρας Β. Περγάλια:

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φ. Σπανός στο χαιρετισμό του τόνισε ότι διανύσαμε ήδη τρεισήμισι χρόνια από την αυτοδιοικητική μας θητεία και είμαστε σε θέση να υποστηρίξουμε ότι εκτελέσαμε το μεγαλύτερο μέρος από τις προεκλογικές μας εξαγγελίες παρά το γεγονός ότι σε αυτό το διάστημα ζήσαμε μια πανδημία που δεν μας επέτρεψε να επικοινωνούμε δια ζώσης. Ευχήθηκε καλή χρονιά και καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους.

Δείτε όλο το χαιρετισμό του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού:

Τέλος ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας Ν. Σουλιώτης ευχαρίστησε τον δήμαρχο Τανάγρας για την υπέροχη φιλοξενία. Αναφέρθηκε κι αυτός στη δύσκολη περίοδο  της πανδημίας που βιώσαμε όλοι, την έλλειψη επικοινωνίας και τα προβλήματα που δημιούργησε στη λειτουργία των ΟΤΑ. Τόνισε ότι η ΠΕΔ θα είναι πάντα αρωγός στην προσπάθεια, όλων των δημάρχων, για την εκτέλεση έργων που θα βελτιώνουν των συνθηκών  και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Στερεάς Ελλάδας. Ευχήθηκε δε σε όλους καθώς διανύουμε, ήδη, προεκλογική περίοδο, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου καλή επιτυχία σε όλους.

Δείτε όλο το χαιρετισμό του Προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας Ν. Σουλιώτη: 

Μετά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας ακολούθησε δείπνο το οποίο παρέθεσε ο Δήμαρχος Τανάγρας Β. Περγάλιας σε όλους τους παριστάμενους στη νέα αίθουσα του ΚΑΠΗ  Σχηματαρίου.

Ήταν μια εξαιρετική βραδιά την οποία είχαν επιμεληθεί οι συνεργάτες του Δημάρχου Τανάγρας και πιστώνεται προσωπικά ο Β. Περγάλιας, καθώς ήταν η πρώτη φορά που ο δήμος φιλοξένησε τόσα πολλά υψηλά πρόσωπα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Σχηματάρι. Ανταποκρίθηκαν, πλήρως, στις δύσκολες απαιτήσεις της εκδήλωσης  κι απέδειξαν ότι και ο δήμος Τανάγρας μπορεί να φιλοξενήσει και στο μέλλον υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους.

Οι διοργανωτές είχαν φροντίσει να είναι τρία τα φλουριά στις πίτες Ένα για τους 25 δήμους της ΠΕΔ, ένα για τους εργαζόμενους κι ένα για τους δημοσιογράφους.

Το φλουρί για τους δημοσιογράφους έπεσε στην «Άποψη τώρα» και την εκδότρια-δημοσιογράφο Σοφία Μπασκάκη. Καλή χρονιά σε όλους.

 

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φ. Σπανός, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Σπ. Νικολάου,  οι Αντιπεριφερειάρχες Κ. Μπακομήτρος  και Ι. Περγαντάς, οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Βοιωτίας Αν. Κουτσούμπας και Καρπενησίου Κ. Κοντογεώργος, του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Πούλου και του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Γ. Μουλκιώτης. Επίσης παρέστησαν δήμαρχοι από τους 25 Δήμους που ανήκουν στην ΠΕΔ, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τανάγρας Γ. Βουγιέσης, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ  Γ. Γκίνης, η Πρόεδρος της ΔΗΚΕΤ Μ. Νίκα,  οι Αντιδήμαρχοι Σχηματαρίου Γ. Κόκκαλης, Δηλεσίου Χρ. Κουτσούμπα, Οινοφύτων Ι. Αναστασίου, Τανάγρας Δ.  Δριχούτης, Δερβενοχωρίων  Σπ. Σταμάτης, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Τανάγρας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Βιομηχάνων Στερεάς Ελλάδας Π. Λώλος, ο Διοικητής της 114 Π.Μ. Σμήναρχος Στ. Αμπουλέρης και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Οινοφύτων Γ. Αλωνιάτης.

 

 

Χαιρετισμό, επίσης, απηύθυναν οι Βουλευτές: