Λαφαζάνης: Αφελληνισμός και εκχώρηση του ασφαλιστικού κλάδου σε πολυεθνικές εταιρείες από την κυβέρνηση

27.12.2015

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, της ΛΑΕ, σε σχετική ανακοίνωσή του καταλογίζει στην κυβέρνηση «Αφελληνισμό» και εκχώρηση του ασφαλιστικού κλάδου σε πολυεθνικές εταιρείες και στο παγκόσμιο «κερδοσκοπικό κεφάλαιο».

Την περασμένη εβδομάδα, όπως αναφέρεται, βδομάδα η Eurobank πούλησε το 80% της θυγατρικής της -και ιδιαίτερα κερδοφόρας- Eurolife στην καναδική Fairfax, ενώ την ίδια στιγμή συνεχίζονται και βρίσκονται στην τελική ευθεία οι διαπραγματεύσεις για το ξεπούλημα της ΑΤΕ Ασφαλιστικής σε γερμανική εταιρεία. Παράλληλα η Εθνική Τράπεζα σχεδιάζει να ξεπουλήσει μέσα στο 2016 την Εθνική Ασφαλιστική, τη μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου στην χώρα.

«Το ξεπούλημα και η παράδοση του ελληνικού ασφαλιστικού κλάδου στο ξένο πολυεθνικό και κερδοσκοπικό κεφάλαιο όχι μόνο θα έχει επιζήμιες επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία αλλά και θα επιφέρει την περαιτέρω διάλυση των εργασιακών σχέσεων και μαζικές απολύσεις στον ασφαλιστικό κλάδο, μαζί με περισσότερη ασυδοσία και ολιγοπωλιακές ρυθμίσεις σε βάρος των ασφαλισμένων» τονίζει η ανακοίνωση.

Ο κ. Λαφαζάνης καταλήγει ολοκληρώνοντας: «Αυτές οι εγκληματικές μεθοδεύσεις θα ανατραπούν γρήγορα από τους αγώνες των συνεπών λαϊκών και συνδικαλιστικών δυνάμεων και από μια κυβέρνηση που θα στηρίζεται σε γνήσιες και όχι ψευδεπίγραφες και ψευδώμενες, αριστερές προοδευτικές δημοκρατικές δυνάμεις».