“Λαϊκή Ενότητα” με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη

Η «Λαϊκή Ενότητα» έχει «εναλλακτικό, ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο σχέδιο», που θα βάλει «τέλος στα μνημόνια και τους εκβιασμούς της ΕΕ, για να επιβιώσει η χώρα», ανακοίνωσε ο επικεφαλής του νέου κόμματος Παναγιώτης Λαφαζάνης. Όπως ο ίδιος επισήμανε η «Λαϊκή Ενότητα» προκειμένου να εφαρμόσει το πρόγραμμα της αν χρειαστεί θα υλοποιήσει την συντεταγμένη έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

 

Τον «φόβο, την αμηχανία και τον πανικό» καταδεικνύουν η παραίτηση και όχι η ανατροπή της Κυβέρνησης Τσίπρα, σύμφωνα με την σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Λαφαζάνης κατά της Κυβέρνησης αποδίδοντας της επιπλέον την πρόθεση να «εξαφανίσει την τελευταία αντιμνημονιακή φωνή». Επίσης παρατήρησε πως «Η κυβέρνηση φοβήθηκε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή για να μετρηθεί η εμπιστοσύνη και να μιλήσουν οι βουλευτές και κυρίως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ».

 

 

Το μεσημέρι της Παρασκευής 21 Αυγούστου, στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Βουλή ο κ. Λαφαζάνης χαρακτήρισε τις εκλογές «κρίσιμες για την επιβίωση της χώρας» και σημείωσε ότι τις επόμενες ημέρες η «Λαϊκή Ενότητα» θα παρουσιάσει αναλυτικά το πρόγραμμά της.

 

 

Ανέφερε πως ένα από τα βασικά σημεία των προγραμματικών δεσμεύσεων της «Λαϊκής Ενότητας»  είναι «η ακύρωση των μνημονίων για να μπορέσει η χώρα να βγει από την κρίση, η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, η εθνικοποίηση των τραπεζών για να παίξουν αναπτυξιακό ρόλο, η παραγωγική ανασυγκρότηση χώρας, οι δημόσιες επενδύσεις, η ρευστότητα και η εγκαθίδρυση μιας νέας σχέσης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα».

 

 

 Προκειμένου η «Λαϊκή Ενότητα»να εφαρμόσει το πρόγραμμά της θα αποφασίσει την αποχώρηση από την ευρωζώνη, εφόσον χρειαστεί και τόνισε: «Έξω από την ευρωζώνη δεν είναι η κόλαση. Υπάρχουν και άλλες χώρες έξω από την ευρωζώνη».

 

 

Στόχος των 25 Βουλευτών που εντάχθηκαν στο νέο κόμμα είναι ένα «μέτωπο λαϊκής βάσης των μεγάλων και ενωτικών λαϊκών αγώνων· αντιμνημονιακό, προοδευτικό, πατριωτικό, με σκοπό την εθνική ανεξαρτησία και την ανασυγκρότηση της χώρας» και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατέληξε λέγοντας «Το όχι θα νικήσει ξανά»