Λαϊκή Συσπείρωση Τανάγρας: Ανακοίνωση για τη συζήτηση που αφορά την Πυροσβεστική Υπηρεσία

Να θυμίσουμε ότι η Π.Υ. βρίσκεται σε χώρο που έχει παραχωρηθεί δωρεάν από το παλιό Δήμο Οινοφύτων και ο οποίος συντηρείται από το Δήμο μας. Το 2020 μετά από περιοδεία της Λαϊκής Συσπείρωσης στη Π.Υ μας αναφέρθηκαν και κτηριακά προβλήματα, για τα οποία (και με δική μας παρέμβαση), με ενέργειες του Δήμου έγιναν παρεμβάσεις και βελτιώθηκαν. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πρέπει να συμβάλει, για αυτό υπάρχει ως υπουργείο και όχι οι κάτοικοι του δήμου Τανάγρας να πληρώνουν.

Μας κάνει εντύπωση σήμερα η πρόταση της Π.Υ. για μετεγκατάσταση. Ελπίζουμε όλο αυτό να μην είναι εμπλοκή της Π.Υ. με επιχειρηματικά συμφέροντα. Σε μια βιομηχανική περιοχή με πάνω από 10 εταιρείες με συνθήκη ΣΕΒΕΖΟ, η εμπλοκή τέτοιων κρίσιμων υπηρεσιών να λειτουργούν υπό την καθοδήγηση συμφερόντων είναι επικίνδυνη.

Για να έρθουμε όμως στην ουσία, ήδη σε προηγούμενο θέμα έχουμε περιγράψει την υποχρηματοδότηση της Π.Υ. από τη πολιτεία, τα προβλήματα εξοπλισμού άλλα και την κάλυψη όλων των θέσεων εργασίας που απαιτείται, η οργάνωση της πυρασφάλειας σε επίπεδο δομής, εξοπλισμού, σχεδιασμού κι αντιμετώπισης πρέπει να είναι αποκλειστικά ευθύνη του κράτους μέσω του Πυροσβεστικού Σώματος, χωρίς καμία εμπλοκή των ιδιωτών, της τοπικής διοίκησης και ΜΚΟ, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανένας υπεύθυνος, ελπίζουμε και για αυτά όλοι οι σύμβουλοι να πάρουν θέση.

Σίγουρα θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να γίνει συζήτηση για της ανάγκες της Π.Υ. , πως θα εξυπηρετήσει την περιοχή, πως θα προστατέψει τους εργαζομένους και τους κατοίκους, έχει κατάλληλες υποδομές για βιομηχανικά ατυχήματα; Υπάρχουν σχέδια σε περίπτωση έκτακτων αναγκών; Υπάρχουν έλεγχοι αν τηρούνται τα μέτρα πυρασφάλειας από τις εταιρείες; Υπάρχουν σχολεία σε μικρότερη απόσταση από 700 μέτρα από βιομηχανίες χημικών ποιο το σχέδιο προστασίας;

Η Π.Υ πρέπει να παραμένει στο Δ.Δ Οινόφυτων σε χώρους κατάλληλους, δεν μπορούμε αυθαίρετα και χωρίς μελέτη να προτείνουμε χώρους που δεν μπορεί να γίνει οικοδόμηση η σε χώρους που πρέπει να γίνουν χώροι αναψυχής για τους κατοίκους, περίεργες υποδείξεις μπορεί να έχουν αντίθετο αποτέλεσμα.

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΑΝΑΓΡΑΣ