Λαϊκή Συσπείρωση Ωρωπού: Λειτουργία νέας παράνομης-ανεξέλεγκτης χωματερής στο χώρο της αποκατεστημένης ΧΑΔΑ Καλάμου

Δελτίο Τύπου

Παρέμβαση πραγματοποίησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Μιχάλης Χασιώτης και Βασίλης Γεωργόπουλος προς την δημοτική αρχή Ωρωπού την Πέμπτη 8/7/2021 για την λειτουργία μιας ακόμη παράνομης-ανεξέλεγκτης χωματερής στο χώρο που λειτουργούσε η πρώην ΧΑΔΑ Καλάμου. Απαιτούν να σταματήσει αυτό το νέο περιβαλλοντικό έγκλημα και να καταλογιστούν ευθύνες. Συγκεκριμένα:

«Πρoς: Δήμαρχο Ωρωπού κ. Γεώργιο Γιασημάκη, αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Κωνσταντίνο Λίτσα

Κοινοποίηση: Περιφερειακούς Συμβούλους Αττικής, Δημοτικούς Συμβούλους Ωρωπού, Τοπικούς Συμβούλους Ωρωπού

Αρ. πρωτοκόλλου: 15827/8.7.2021

Κύριε Δήμαρχε,

Κύριε Αντιδήμαρχε,

Εκ νέου γινόμαστε μάρτυρες της ύπαρξης μιας ακόμη παράνομης και ανεξέλεγκτης χωματερής που λειτουργεί στο χώρο της αποκατεστημένης ΧΑΔΑ στον Καλάμο στην θέση «Σπελάμπι», όπου σήμερα εναποθέτονται μπάζα, κλαδέματα, οικοδομικά και άλλα ογκώδη υλικά, σκουπίδια κ.α. τα οποία θάβονται με την μέθοδο της επιχωμάτωσης (επισυνάπτονται φωτογραφίες).

Μάλιστα οι δράστες της νέας περιβαλλοντικής καταστροφής, για να ικανοποιήσουν τις επιδιώξεις τους παραβίασαν την κλειδαριά της πύλης εισόδου της αποκατεστημένης ΧΑΔΑ.

Επιπλέον, η παράνομη χωματερή λειτουργεί πλησίον δασικής έκτασης που αποδεικνύει την πλήρη ανυπαρξία προετοιμασίας για την αντιπυρική περίοδο.

Η πολύ επικίνδυνη κατάσταση που με ευθύνη σας έχει διαμορφωθεί αποτελεί πρόκληση όχι μόνο για τους κατοίκους του Καλάμου αλλά και για το σύνολο των δημοτών μας που γίνονται μάρτυρες για ακόμη μία φορά της μόλυνσης του περιβάλλοντος και της καταστροφής του υπεδάφους του τόπου τους.

Σας επισημαίνουμε ότι είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για την καταστροφή του περιβάλλοντος η οποία συντελείται καθώς και για πιθανή πυρκαγιά στο τελευταίο τμήμα του δάσους που έχει απομείνει αλώβητο από τις καταστροφικές πυρκαγιές των προηγούμενων χρόνων.

Ρωτάμε:

  1. Με ποιανού ευθύνη δημιουργήθηκε και λειτουργεί η παράνομη-ανεξέλεγκτη χωματερή στο χώρο της αποκατεστημένης ΧΑΔΑ στον Καλάμο;
  2. Τι μέτρα θα λάβετε για να καθαριστεί και να αποκατασταθεί ο χώρος ώστε να μη ζήσουμε νέες καταστροφές;

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι θα προβούμε σε κάθε ενέργεια για την προστασία της υγείας των κατοίκων και του περιβάλλοντος.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Μιχάλης Χασιώτης

Βασίλης Γεωργόπουλος».

Ιούλιος 2021,

Το γραφείο τύπου

www.lsoropou.wordpress.com

Facebook