Λαϊκή Συσπείρωση Ωρωπού: Μεγάλος κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς στο περιβάλλοντα χώρο του Κ.Υ. Καπανδριτίου

Δελτίο Τύπου

Αυτοψία πραγματοποίησε κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Ωρωπού την Πέμπτη 22/7/2021 στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου, όπου και βρέθηκε αντιμέτωπο με μια άκρως επικίνδυνη κατάσταση στο περιβάλλοντα χώρο λόγω της πλήρους ελλείψεις μέτρων για την αποφυγή πυρκαγιάς. Άμεσα οι δημοτικοί σύμβουλοι Μιχάλης Χασιώτης και Βασίλης Γεωργόπουλος πραγματοποίησαν παρέμβαση προς την δημοτική αρχή Ωρωπού, απαιτώντας την λήψη μέτρων αντιπυρικής προστασίας. Συγκεκριμένα:

«Προς: Δήμαρχο Ωρωπού κ. Γεώργιο Γιασημάκη, Αντιδήμαρχο Καπανδριτίου κ. Χρήστο Τρομπούκη

Κοινοποίηση: Δημοτικοί Σύμβουλοι, Τοπικοί Σύμβουλοι

Αρ. Πρωτοκόλλου: 16895/23.7.2021

Κύριε Δήμαρχε,

Κύριε Αντιδήμαρχε,

Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Ωρωπού πραγματοποίησε αυτοψία το πρωί της Πέμπτης 22/7/2021 στον περιβάλλοντα χώρο του Κέντρου Υγείας Καπανδριτίου όπου και αντίκρισε με μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση.

Ξερά κλαδιά, που έχουν παραμείνει εκεί με ευθύνη σας εδώ και καιρό, αποτελούν μια πυριτιδαποθήκη για το Κέντρο Υγείας, το Καπανδρίτι αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Επίσης, υπάρχουν πολλά πεύκα τα οποία σχεδόν εφάπτονται του κτιρίου του Κέντρου Υγείας, κάτω από τα οποία υπάρχουν ξερά κλαδέματα και χόρτα. Στην είσοδο του Κέντρου Υγείας κολώνες και καλώδια της ΔΕΗ σχεδόν ακουμπούν τα πεύκα και γύρω από την μάντρα του Κέντρου Υγείας υπάρχουν πολλά ξερόχορτα καθώς δεν έχει γίνει καθαρισμός, δηλαδή αρκεί ένα τσιγάρο ή ένα σπίρτο για να γίνει το κτίριο αλλά και η περιοχή «παρανάλωμα του πυρός»…

Χαρακτηριστικό του μεγάλου κινδύνου είναι ότι το Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου, ως εμβολιαστικό κέντρο Covid-19, εξυπηρετεί εκατοντάδες κατοίκους της ευρύτερης περιοχής που παραμένουν στον περιβάλλοντα χώρο έως ότου εμβολιαστούν, γεγονός που αυξάνει κατά πολύ το κίνδυνο ενός ατυχήματος.

Αγανάκτηση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι ενώ μοιράζετε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε εργολάβους για την απομάκρυνση πεσμένων – σπασμένων δέντρων, κλαδιών και λοιπών εύφλεκτων υλικών που δημιουργήθηκαν από την περίοδο της «Μήδειας» το Φεβρουάριο, με τελευταίο παράδειγμα την απόφαση αρ. 18/15.6.2021 της οικονομικής επιτροπής ποσού 148.800 €, δηλαδή 6 (!!!) μήνες μετά τις καταστροφές, τίποτα ουσιαστικό δεν έχει γίνει.

Η σημερινή κατάσταση του περιβάλλοντα χώρου του Κέντρου Υγείας Καπανδριτίου επιβεβαιώνει, ακόμη μία φορά, την πλήρη ανυπαρξία προετοιμασίας της περιοχής μας για την αντιπυρική περίοδο για την οποία είστε υπεύθυνοι.

Σας επισημαίνουμε ιδιαίτερα ότι όσες φιέστες και αν οργανώσετε με στελέχη της κυβέρνησης και της περιφέρειας για να κρύψετε την πολύ επικίνδυνη κατάσταση που με ευθύνη όλων σας έχει διαμορφωθεί, η πραγματικότητα είναι αποκαλυπτική και ότι μόνο από τύχη δεν θα ζήσουμε νέες καταστροφές. ‘Άλλωστε όλοι σας είστε φανατικοί υποστηρικτές της πολιτικής που ορίζει την πολιτική προστασία, την αντιπυρική προετοιμασία και θωράκιση της περιοχής μας, την προστασία της ζωής των κατοίκων των περιουσίων τους καθώς και του περιβάλλοντος ως κόστος και για αυτό κάθε χρόνο βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μεγαλύτερα προβλήματα.

Σας καλούμε τώρα να λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου του Κέντρου Υγείας Καπανδριτίου και για την προστασία της περιοχής μας από πιθανές πυρκαγιές.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι,

Μιχάλης Χασιώτης

Βασίλης Γεωργόπουλος».

Ιούλιος 2021,

Το γραφείο τύπου

www.lsoropou.wordpress.com

Facebook