Λαϊκή Συσπείρωση Ωρωπού: Παράνομη-ανεξέλεγκτη χωματερή στην περιοχή Άγιος Νικόλαος στον Αυλώνα

Δελτίο Τύπου

Την ύπαρξη και άλλη παράνομης-ανεξέλεγκτης χωματερής διαπίστωσε κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Ωρωπού μετά από αυτοψία που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα στην περιοχή του Αγίου Νικολάου στον Αυλώνα. Με παρέμβαση προς τον δήμαρχο Ωρωπού κ. Γεώργιο Γιασημάκη και τον αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Κωνσταντίνο οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Μιχάλης Χασιώτης και Βασίλης Γεωργόπουλος απαιτούν την διακοπή της λειτουργίας της παράνομης χωματερής και την αποκατάσταση του χώρου. Συγκεκριμένα:

«Προς: Δήμαρχο Ωρωπού κ. Γεώργιο Γιασημάκη, αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Κωνσταντίνο Λίτσα

Κοινοποίηση: Δημοτικούς Συμβούλους, Τοπικούς Συμβούλους

Αρ. Πρωτοκόλλου: 10810/7.5.2021

Κύριε Δήμαρχε,

Κύριε Αντιδήμαρχε,

Παράνομη και ανεξέλεγκτη χωματερή λειτουργεί στην περιοχή του Αγίου Νικολάου στον Αυλώνα, απέναντι από τα εργοστάσια της ΦΑΜΑΡ 49 και Γερολυμάτος ΑΕΒΕ και πλησίον της εταιρίας L.P.S. A.E.

Σε μεγάλη έκταση εναποθέτονται πλαστικά, κλαδέματα, έπιπλα και άλλα ογκώδη υλικά, σκουπίδια, υλικά οικοδομών κ.α.

Αυτά διαπίστωσε κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης σε αυτοψία που πραγματοποίησε στον συγκεκριμένο χώρο το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα (επισυνάπτονται φωτογραφίες).

Επισημαίνουμε ότι το περιβάλλον από την λειτουργία των βιομηχανιών στην ευρύτερη περιοχή είναι ήδη επιβαρυμένο, πόσο μάλλον από την λειτουργία της παράνομης χωματερής.

Επίσης, και αυτή η παράνομη χωματερή αποδεικνύει την πλήρη ανυπαρξία προετοιμασίας για την αντιπυρική περίοδο.

Σας επισημαίνουμε ότι είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για την καταστροφή του περιβάλλοντος η οποία συντελείται καθώς και για πιθανή πυρκαγιά, πλησίον μάλιστα σε βιομηχανικές μονάδες.

Ρωτάμε:

  1. Με ποιανού ευθύνη δημιουργήθηκε και λειτουργεί η παράνομη χωματερή στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Αυλώνα, πλησίον στην εταιρία L.P.S. A.E. και απέναντι από τα εργοστάσια της ΦΑΜΑΡ 49 και Γερολυμάτος ΑΕΒΕ;
  2. Τι μέτρα θα λάβετε για να καθαριστεί και να αποκατασταθεί ο χώρος ώστε να μη ζήσουμε νέες καταστροφές;

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι θα προβούμε σε κάθε ενέργεια για την προστασία της υγείας των κατοίκων και του περιβάλλοντος.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Μιχάλης Χασιώτης

Βασίλης Γεωργόπουλος».

Μάιος 2021,

Το γραφείο τύπου

www.lsoropou.wordpress.com

Facebook