Λαϊκή Συσπείρωση Ωρωπού: Παράνομη χωματερή στο δημοτικό στάδιο Αυλώνα

Δελτίο Τύπου

Νέα παρέμβαση προς τον δήμαρχο Ωρωπού κ. Γεώργιο Γιασημάκη και τον αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Κωνσταντίνο Λίτσα πραγματοποίησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Μιχάλης Χασιώτης και Βασίλης Γεωργόπουλος για μια ακόμη παράνομη χωματερή που λειτουργεί στο δημοτικό στάδιο Αυλώνα. Συγκεκριμένα:

«Προς: Δήμαρχο Ωρωπού κ. Γεώργιο Γιασημάκη, αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Κωνσταντίνο Λίτσα

Κοινοποίηση: Δημοτικούς Συμβούλους, Τοπικούς Συμβούλους

Αρ. Πρωτοκόλλου: 10612/5.5.2021

Κύριε Δήμαρχε,

Κύριε Αντιδήμαρχε,

Αυτοψία σε παράνομη χωματερή στην περιοχή του Αυλώνα και συγκεκριμένα στην δημοτικό στάδιο, πραγματοποίησε κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου (επισυνάπτονται φωτογραφίες).

Στην συγκεκριμένη περιοχή υπάλληλοι της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου  εναποθέτουν μπάζα, σκουπίδια, πλαστικά, ογκώδη αντικείμενα με την έκταση της παράνομης χωματερής μέρα με την μέρα να μεγαλώνει.

Είναι χαρακτηριστικό στην συγκεκριμένη περιοχή που λειτουργεί η παράνομη χωματερή καταγράφονται πυρκαγιές σχεδόν κάθε χρόνο και μόνο εξαιτίας της έγκαιρης κάθε φορά επέμβασης της πυροσβεστικής δεν έχουμε ζήσει μεγάλες καταστροφές.

Την ίδια στιγμή και η συγκεκριμένη παράνομη χωματερή επιβεβαιώνει ξανά την ανυπαρξία μέτρων και γενικότερα της προετοιμασίας για την αντιπυρική περίοδο.

Σας επισημαίνουμε ότι είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για την καταστροφή του περιβάλλοντος η οποία συντελείται καθώς και για πιθανή πυρκαγιά.

Ρωτάμε:

  1. Με ποιανού εντολή δημιουργήθηκε και λειτουργεί η παράνομη χωματερή στο δημοτικό στάδιο του Αυλώνα;
  2. Τι μέτρα θα λάβετε για να καθαριστεί και να αποκατασταθεί ο χώρος ώστε να μη ζήσουμε νέες καταστροφές;

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι θα προβούμε σε κάθε ενέργεια για την προστασία της υγείας των κατοίκων και του περιβάλλοντος.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Μιχάλης Χασιώτης

Βασίλης Γεωργόπουλος».

Μάιος 2021,

Το γραφείο τύπου

www.lsoropou.wordpress.com

Facebook