Λαϊκή Συσπείρωση Ωρωπού: Παράνομη χωματερή και καύση σκουπιδιών στην περιοχή του Αγίου Φανουρίου

Δελτίο Τύπου

Παρέμβαση προς δήμαρχο Ωρωπού κ. Γεώργιο Γιασημάκη και τον αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Κωνσταντίνο Λίτσα πραγματοποίησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Μιχάλης Χασιώτης και Βασίλης Γεωργόπουλος για την παράνομη χωματερή και την καύση σκουπιδιών στην οδό Αγίας Λαύρας στον οικισμό του Αγίου Φανουρίου. Συγκεκριμένα:

«Προς: Δήμαρχο Ωρωπού κ. Γεώργιο Γιασημάκη, αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Κωνσταντίνο Λίτσα

Κοινοποίηση: Δημοτικούς Συμβούλους, Τοπικούς Συμβούλους

Αρ. πρωτοκόλλου: 10639/5.5.2021

Κύριε Δήμαρχε,

Κύριε Αντιδήμαρχε,

Στην περιοχή του Αγίου Φανουρίου των Νέων Παλατίων βρέθηκε το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Ωρωπού μετά από καταγγελίες κατοίκων για την ύπαρξη παράνομης χωματερής επί της οδού Αγίας Λαύρας, στην οποία εναποθέτονται μπάζα-σκουπίδια-πλαστικά-ελενίτ και ογκώδη αντικείμενα (επισυνάπτονται φωτογραφίες).

Είναι χαρακτηριστικό ότι η παράνομη χωματερή βρίσκεται πλησίον δασικής έκτασης με το ενδεχόμενο πυρκαγιάς να είναι μεγάλο.

Μάλιστα, οι κάτοικοι της περιοχής μας κατήγγειλαν ότι υπάλληλοι της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου μας προβαίνουν σε καύση των σκουπιδιών και πολλές φορές η κατάσταση γίνεται επικίνδυνη για την υγεία των κατοίκων και για το περιβάλλον, με την ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική.

Την ίδια στιγμή αποκαλύπτεται η ανυπαρξία μέτρων και γενικότερα της προετοιμασίας για την αντιπυρική περίοδο, με τον κίνδυνο να ζήσουμε νέες καταστροφές από πυρκαγιές να είναι μεγάλος και με αποκλειστικούς υπεύθυνους εσάς.

Ρωτάμε:

  1. Με ποιανού εντολή δημιουργήθηκε η παράνομη χωματερή στην περιοχή του Αγίου Φανουρίου;
  2. Με ποιανού εντολή υπάλληλοι της υπηρεσίας καθαριότητας προβαίνουν στην καύση των σκουπιδιών;
  3. Τι μέτρα θα λάβετε για να καθαριστεί και να αποκατασταθεί ο χώρος;

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι θα προβούμε σε κάθε ενέργεια για την προστασία της υγείας των κατοίκων και του περιβάλλοντος.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι,

Μιχάλης Χασιώτης

Βασίλης Γεωργόπουλος».

Μάιος 2021,

Το γραφείο τύπου

www.lsoropou.wordpress.com

Facebook