Λαϊκή Συσπείρωση Ωρωπού: Πεδίο χυδαίων συναλλαγών το δημοτικό συμβούλιο Ωρωπού

Δήλωση των δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης Μιχάλη Χασιώτη και Βασίλη Γεωργόπουλου

Το «μνημόνιο συνεργασίας» μεταξύ των παρατάξεων του κ. Γιασημάκη και του κ. Καμπιώτη με το οποίο συμφώνησαν την προεκλογική στήριξη του κ. Γιασημάκη από την παράταξη του κ. Καμπιώτη με αντάλλαγμα αντιδημαρχίες και άλλα «πόστα» στην περίπτωση που αυτός εκλεγεί δήμαρχος, επιβεβαιώνει αυτό που είχε ήδη καταγγείλει η Λαϊκή Συσπείρωση λίγο πριν την διεξαγωγή του δεύτερου γύρου των εκλογών για την τοπική διοίκηση το 2019:

«(…) προειδοποιούμε ότι το απροκάλυπτο πολιτικό «αλισβερίσι» και οι μετακινήσεις δημοτικών συμβούλων από την μία παράταξη στην άλλη, οι «ανεξαρτητοποιήσεις» δημοτικών συμβούλων θα ενταθεί μετά τις εκλογές, όταν θα μοιράζονται πόστα και «οφίτσια» (…)»

Επίσης, ήδη έχουμε δει τον κ. Επαμεινώντα Δημητρίου να εκλέγεται με την παράταξη του κ. Γιασημάκη, να ορίζεται αντιδήμαρχος Αυλώνα και στην συνέχεια να «ανεξαρτητοποιείται» ως αποτέλεσμα της αντικατάστασης του από την θέση του αντιδημάρχου.

Είδαμε τον κ. Φώτη Χρυσούλα να εκλέγεται με την παράταξη του κ. Καμπιώτη, εν συνεχεία να μετακινείται στην παράταξη του κ. Γιασημάκη όπου χρίζεται αντιδήμαρχος και τελικά να παραιτείται από αντιδήμαρχος και να ανεξαρτητοποιείται (!!!).

Είδαμε επίσης τους δημοτικούς συμβούλους Νεράντζω Κούτσουρη,  Παναγιώτη Πέππα, Χρήστο Σαμπάνη, Μιχάλη Τόλια να «ανεξαρτητοποιούνται» από την παράταξη του κ. Ρούσση με την οποία εκλέχτηκαν δημοτικοί σύμβουλοι.

Όλα αυτά συμβαίνουν πριν ακόμη κλείσουν δύο χρόνια από τις εκλογές του 2019, και όμως ήδη καταστρώνονται σχέδια, διαμορφώνονται σχήματα και «λυκοσυμμαχίες» για τις επόμενες εκλογές!!!

Μπορούν όλοι τους και αλλάζουν σαν τα πουκάμισα τις δημοτικές παρατάξεις και να μεταπηδούν από την μία στην άλλη, να συναλλάσσονται μεταξύ τους, να υπογράφουν «μνημόνια συνεργασίας» ερήμην ακόμη και αυτών που τους ψήφισαν, να συμμαχούν με αυτούς που έβριζαν και τους έβριζαν προεκλογικά χωρίς καμία αναστολή ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ Η ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, την ψηφίζουν χωρίς ενδοιασμούς.

Είναι χαρακτηριστικές οι ψηφοφορίες στα τεχνικά προγράμματα και τους προϋπολογισμούς όπου όλοι – πλην Λαϊκής Συσπείρωσης – είτε υπερψηφίζουν ή δείχνουν ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική της διοίκησης Γιασημάκη, όπως δηλαδή πράττουν και τα αστικά κόμματα που προέρχονται, όπου διαφωνούν μεταξύ τους στα επιμέρους ζητήματα αλλά στα κύρια συμπλέουν π.χ. μνημόνια, ΝΑΤΟ, Ε.Ε.-σύμφωνο σταθερότητας, Ταμείο Ανάκαμψης – «Υπερμνημόνιο» κ.α.

Όλοι τους έχουν πάρει διαζύγιο με τα συμφέροντα των δημοτών μας εδώ και καιρό.

Οι δημότες μας γνωρίζουν ότι η μόνη δύναμη που δεν συναλλάσσεται, δεν κλείνει συμφωνίες «κάτω από το τραπέζι», που απευθύνεται με ειλικρίνεια σε αυτούς, που παλεύει με συνέπεια για τα συμφέροντα και τα δικαιώματα τους είναι η Λαϊκή Συσπείρωση.

Και έτσι θα συνεχίσουμε.

Ο κάθε ένας και η κάθε μία, που αηδιάζει με όλα αυτά, είναι η στιγμή να γυρίσει οριστικά την πλάτη σε αυτούς και τα κόμματα τους και αποφασίστηκα να μπει στον αγώνα για να διεκδικήσει ένα δήμο που θα λειτουργεί για την ικανοποίηση των δικών του αναγκών και όχι για τα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Είναι η στιγμή να διεκδικήσει ένα δήμο όχι με κλειστές πόρτες όπου μέσα από αυτές θα γίνονται μυστικές συμφωνίες και συναλλαγές μεταξύ κάθε λογής παραγοντίσκων αλλά θα είναι ανοικτός σε κάθε δημότη που απαιτεί και διεκδικεί ζωή με δικαιώματα καθώς και δημόσιες υποδομές στην υγεία, την παιδεία, στην πυροπροστασία, την αντισεισμική και αντιπλημμυρική προστασία, για αυτόν και τα παιδιά του.

Για αυτόν τον σκοπό η Λαϊκή Συσπείρωση αναλαμβάνει πλήρως τις ευθύνες της και θα είναι σταθερά στο πλευρό του λαού της περιοχής μας.

Αύγουστος 2021,

Το γραφείο τύπου

www.lsoropou.wordpress.com

Facebook