Λεβά: «Δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα»

11.11.2015

Ονόματα και στοιχεία περιλαμβάνει ο φάκελος που έχει καταθέσει στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο ίδιος ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο βουλευτές βρίσκονται ανάμεσα στα πρόσωπα που κατονομάζει για σχέσεις με την τρομοκρατία.

Αναμένεται να ξεσπάσει ακόμα μεγαλύτερη θύελλα όταν τα ονόματα αυτά αποκαλυφθούν και έρθει στο φως ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν επικοινωνία με φυλακισμένους τρομοκράτες.

Σήμερα η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασιλική Λεβά, η οποία στο παρελθόν είχε επισκεφθεί τον Δημήτρη Κουφοντίνα στο νοσοκομείο Λαμίας ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων, αναφέρθηκε στις δικές της επισκέψεις στις φυλακές, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM. Όπως τόνισε η πρώην βουλευτής, η ίδια δεν έχει καμία σχέση με τις συνομιλίες μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και φυλακισμένων τρομοκρατών.

 «Δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα. Έχω πάει πάρα πολλές φορές στις φυλακές. Εγώ δεν έχω εμπλακεί σε τίποτα από συνομιλίες και θυμάμαι ότι ήρθα σε μεγάλη αντέγκληση με έναν κρατούμενο, τον Μαζιώτη, ο οποίος είπε ότι “ήρθαν οι Μαυρογυαλούροι να μας υποσχεθούν”», επισημαίνει η κ. Λεβά

Η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υπερασπιζόμενη τον κ. Πάνο Λάμπρου συνεχίζει λέγοντας «Πραγματικά, δηλαδή, είναι τραγικό. Υπερασπίζομαι και καλύπτω τον Πάνο Λάμπρου, τον οποίο ξέρω χρόνια και ήμουν και στην επιτροπή της Βουλής για το σωφρονιστικό. Ο Πάνος Λάμπρου ήταν αυτός που είχε λιώσει τα παπούτσια του για να επισκέπτεται φυλακές σε όλη την Ελλάδα και να συνομιλεί με κρατουμένους».

Καταδικάζοντας τις πράξεις τρομοκρατίας η Βασιλική Λέβα απαντά σε ερώτηση από το Βήμα Fm: «Βεβαίως. Όπως και τις πράξεις πολλών εξ αυτών, με τους οποίους μιλούσαμε στις φυλακές, κρατουμένους, τους οποίους κατά καιρούς επισκεπτόμασταν στις φυλακές και είτε ήταν απεργοί πείνας είτε διεκδικούσαν πράγματα και οι οποίοι μπορεί να είχαν δολοφονήσει, ληστέψει ή να έχουν προβεί σε ειδεχθή εγκλήματα».