Λεβέντης: Η Εκκλησία ζει τον Μεσαίωνα της μέσα στον φανατισμό της

23.12.2015

O πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, κατά την τοποθέτησή του για το Σύμφωνο Συμβίωσης στην Ολομέλεια, έκανε λόγο για νομοσχέδιο που έγινε αντικείμενο «έξαλλων αντιπαραθέσεων» από πτέρυγες της Βουλής «που δεν έχουν τίποτα να πουν».

Παράλληλα δήλωσε ότι στενοχωρήθηκε από την στάση που τήρησαν ορισμένοι ιεράρχες τονίζοντας ότι «Η Εκκλησία ζει τον Μεσαίωνα της, μέσα στον φανατισμό της. Βεβαίως αυτές είναι ακραίες φωνές από κάποιους ιεράρχες που ακροδεξιίζουν», ενώ στάθηκε επικριτικός απέναντι στις ανάρμοστες εκφράσεις που ακούστηκαν για το θέμα αυτό κατά τη διάρκεια της συζήτησης

Υπέρ του νομοθετήματος τάχθηκε ο Β. Λεβέντης, τονίζοντας ότι λύνει αστικά προβλήματα Ελλήνων πολιτών και αφού επισήμανε ότι ο σύντροφος σε ένα ομόφυλο ζευγάρι πρέπει να λαμβάνει την σύνταξη ή το σπίτι του άλλου όταν εκείνος αποδημήσει, εξέφρασε την απορία «αυτό γιατί δεν μπορεί να το καταλάβει η Εκκλησία».

Ως προς την υιοθεσία παιδιών από τα ομόφυλα ζευγάρια, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, πρόσθεσε ότι η τεκνοθεσία δεν πρέπει να ψηφιστεί «σήμερα» καθώς η κοινωνία δεν είναι ακόμα ώριμη για κάτι τέτοιο.