Λειτουργεί το ΠΕΔΥ Τοπικό Ιατρείο Ωρωπού στο νέο υπερσύγχρονο κτίριο

Άνοιξαν, επιτέλους, οι πύλες της νέας Τοπικής Μονάδας Υγείας Ωρωπού, μετά από δυόμιση μήνες από τα λαμπρά εγκαίνια της 7ης Μαΐου, όπου τιμήθηκε και ο ευεργέτης-εφοπλισμός κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, για το σύνολο του κοινωνικού  έργου του,  στο Δήμο Ωρωπού, με την ύψιστη τιμή της ανακήρυξης  του σε Επίτιμο Δημότη.

Σήμερα Δευτέρα 24 Ιουλίου, ξεκίνησε η μεταφορά των Ιατρείων. Μετά από τρείς μήνες, όπου η ελληνική γραφειοκρατία έκανε το θαύμα της συνεπικουρούμενης από τους προσωπικούς μικροπολιτικούς τακτικισμούς ορισμένων, τα ιατρεία μπορούν να υποδεχτούν τους πολίτες και να έχουν την ευκαιρία να τύχουν ιατρική φροντίδα σε μια υψηλού επιπέδου μονάδα υγείας στο κέντρο του Ωρωπού. Κάτι που άλλωστε το δικαιούνταν.

Τα κλιματιστικά αντικαταστάθηκαν, ο αγωγός όμβριων υδάτων αποκαταστάθηκε, οι τηλεφωνικές γραμμές συνδέθηκαν, τα… μυρμήγκια εξαφανίστηκαν, οι γιατροί στη θέση τους τακτοποιούν τα ιατρεία τους και η Μονάδα σήμερα δέχεται τα έκτακτα περιστατικά, ενώ από αύριο, Τρίτη 25 Ιουλίου, θα λειτουργεί κανονικά.

Ένα όνειρο δεκαετιών των κατοίκων του Ωρωπού έγινε πραγματικότητα. Τώρα όλοι οφείλουν να σεβαστούν ως  κόρη οφθαλμού το χώρο και να το προστατεύσουν. Είναι ένα κόσμημα για το δήμο, που μπορεί στο μέλλον να μετατραπεί σε κέντρο πρωτοβάθμιας υγειονομικής φροντίδας με εικοσιτετράωρη λειτουργία που θα δώσει πολλές λύσεις και θα σώσει ανθρώπινες ζωές.