Λευτέρης Λαζάρου: Είμαι φοβισμένος, τα κρούσματα έχουν ξεφύγει

Στη δυσκολία εφαρμογής των νέων μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοϊού, που αφορούν και στην εστίαση, όσο και στην περίπτωση ατόμου του φιλικού του κύκλου, ο οποίος ασθένησε, αναφέρθηκε ο διακεκριμένος σεφ Λευτέρης Λαζάρου, μιλώντας στην εκπομπή «Επτά» της ΕΡΤ και τον διευθυντή του ΕRΤnews.gr, Τάσο Οικονόμου.

«Είναι μια εξίσωση που θα πρέπει να λειτουργήσει για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω», είπε χαρακτηριστικά, ερωτηθείς για το πόσο δύσκολη ή εύκολη θα είναι η εφαρμογή των εν λόγω μέτρων, ενώ πρόσθεσε, μεταξύ άλλων: «Κάθε αρχή και δύσκολη. Οι πρώτες μέρες θα είναι λίγο δύσκολες, γιατί το κάθε εστιατόριο έχει τον δικό του τρόπο λειτουργίας. Στο δικό μας, για παράδειγμα, επικοινωνήσαμε με όσους μπορέσαμε από όσους έχουν κάνει κράτηση (λ.χ. για απόψε) ωστόσο δεν βρήκαμε κάποιους. Έτσι θα πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε όταν έρθουν, χωρίς να ξέρουμε αν είναι εμβολιασμένοι».

«Οι καινούργιοι κανόνες ευνοούν πολύ τα μικρά μαγαζιά που δεν είχαν την τύχη να έχουν έναν πλάτανο ή ένα φαρδύ πεζοδρόμιο έξω από το μαγαζί τους και ήταν σε αναστολή λειτουργίας. Με αυτόν τον τρόπο “σώζεται” και γι’ αυτά η περίοδος που απομένει μέχρι να τελειώσει το καλοκαίρι», πρόσθεσε ακόμη.

«Είχα άτομο στον φιλικό μου κύκλο που ασθένησε από κορονοϊό»
Ο Λευτέρης Λαζάρου έκανε γνωστό, επιπλέον, ότι στο κοντινό του περιβάλλον έχει κάποιους ανθρώπους που νόσησαν: «Πραγματικά αυτό που έβλεπα ήταν πάρα πολύ δυσάρεστο και δεν θέλω καν να το σκέφτομαι».

«Έχω γυναίκα γιατρό και ξέρω “από πρώτο χέρι” τι ακριβώς συμβαίνει. Με έχει κάνει πάρα πολύ προσεκτικό και πάρα πολύ ευαίσθητο σε ότι αφορά τον δικό τους χώρο. Ήμουν από τους ανθρώπους που εμβολιάστηκαν πάρα πολύ γρήγορα – τόσο εγώ όσο και τα παιδιά μου, με σεβασμό στην ίδια και στον χώρο της», είπε ακόμη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO