Ληξιπρόσθεσμες οφειλές των καναλιών δεν υπάρχουν – Πρόθεση της κυβέρνησης να εμποδίσει την ελεύθερη ενημέρωση

13.2.2016

Νέο χαστούκι στη κυβέρνηση για την παραπληροφόρηση περί χρωστούμενων των καναλιών εθνικής εμβέλειας από την ΕΙΤΗΣΕΕ δεν αφήνει πλέον κανένα περιθώριο για αμφισβήτηση των πραγματικών προθέσεων της κυβέρνησης να ελέγξει πλήρως το τηλεοπτικό τοπίο και να εμποδίσει την ελευθερία ενημέρωσης των πολιτών.

Με νέα ανακοίνωση την οποία εξέδωσε η Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ), τονίζεται  ότι κανένας σταθμός από τα μέλη της δεν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές και δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ στο Δημόσιο, τα ασφαλιστικά Ταμεία ή τις τράπεζες.

Η ΕΙΤΗΣΕΕ, επίσης, σημειώνει ότι δεν υπάρχει ούτε καθυστέρηση σε τυχόν δόσεις, και ότι τα δάνεια που έχουν λάβει τα συγκεκριμένα κανάλια που ανήκουν στην Ένωση (Alpha, Antenna, Mακεδονία, Mega, Skai, Star) έχουν δοθεί με διαφανή και εγγυημένο τρόπο από τις τράπεζες, ενώ όλα εξυπηρετούνται και δεν εμπίπτουν στην κατηγορία των «κόκκινων δανείων».

Τέλος, η ανακοίνωση της ΕΙΤΗΣΕΕ αναφέρει, ότι όσα λέγονται δια στόματος του Έλληνα πρωθυπουργού περί οφειλών κ.λπ. όσων αφορά τις επιχειρήσεις των έξι παραπάνω τηλεοπτικών σταθμών, αποτελούν συκοφαντία και συνειδητή παραπλάνηση των πολιτών.