Λιμάνι Σκάλας Ωρωπού:Τελευταίος τεχνικός έλεγχος του Canadair πριν την απογείωση

Μια μοναδική, απρόσμενη εμπειρία έχουν όσοι το Σαββατοκύριακο αποφάσισαν να επισκεφτούν τη Σκάλα Ωρωπού, αφού στο λιμάνι έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν και να φωτογραφηθούν με ένα Πυροσβεστικό αεροσκάφος το οποίο λόγω βλάβης  παραμένει,  εδώ και τέσσερις μέρες, καθηλωμένο στη προβλήματα.

Είναι αλήθεια πως και με τη βοήθεια του ανοιξιάτικου καιρού, την ευκαιρία δεν την έχασαν εκατοντάδες επισκέπτες οι οποίοι απολαμβάνουν  τον απρόσκλητο επισκέπτη που έχει μεταβληθεί σε αξιοθέατο στην ακτή του Ωρωπού

Το αεροσκάφος την Πέμπτη επιχειρούσε εκπαιδευτική πτήση νότια του Ευβοϊκού, όμως το σύστημα των θυρίδων δεξαμενών νερού δεν λειτούργησε κατά τη φάση της υδροληψίας, με αποτέλεσμα το CL-215 να μείνει στην επιφάνεια της θάλασσας. Το  πλήρωμα οδήγησε το πυροσβεστικό αεροσκάφος στην ακτή του Ωρωπού όπου είναι στρατιωτικός χώρος  και επιστρατεύθηκε γερανός που το έβγαλε στην προβλήτα.

Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται ο τελευταίος τεχνικός έλεγχος πριν την απογείωση και το πλύσιμο του αεροσκάφους από την Πυροσβεστική, για να επιστρέψει στη βάση του.

Το πυροσβεστικό αεροπλάνο τύπου Canadair φρουρείται  επί εικοσιτετραώρου βάσεως από άνδρες του Λιμενικού Σκάλας Ωρωπού και της Αεροπορίας.