Λουκέτο βάζει η Κυβέρνηση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

14.12.2015

Τραγική είναι η εικόνα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες οδηγούνται σε κατάρρευση που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Συγκεκριμένα

«Λουκέτο» βάζουν καθημερινά 89 μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις ενώ την ίδια ώρα τα χρέη σε Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία διογκώνονται προκαλώντας τεράστια προβλήματα και στις υπόλοιπες ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας  κ.Γ. Κουράσης, μιλώντας στην ΕΡΤ, το κλείσιμο δεκάδων επιχειρήσεων καθημερινά είναι μια πραγματικότητα και αυτό που προκαλεί μεγάλη ανησυχία είναι τα χρέη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Συνομοσπονδίας τα χρέη ανέρχονται στα 82 δισ. και με τις προσαυξήσεις  πλησιάζουν τα 120 δισ.

Η ΓΣΕΒΒΕ ζητά να δημιουργηθεί ένας ακατάσχετος λογαριασμός συνδεδεμένος με μηχάνημα χρήσης πιστωτικών καρτών στο κατάστημα αλλά και να μειωθεί η προμήθεια των τραπεζών για χρήση καρτών και να εναρμονιστεί με τον κανονισμό της Ε.Ε 2015/751, όπου η διατραπεζική προμήθεια κυμαίνεται στο 0,2 % για τις χρεωστικές κάρτες και στο 0,3% για τις πιστωτικές.