Λύνεται το πρόβλημα της αποκομιδής των απορριμμάτων στο Δήμο Ωρωπού

21.7.2016

Εξομαλύνεται σταδιακά η κατάσταση στο Δήμο Ωρωπού με την αποκομιδή των απορριμμάτων και εκτιμάται ότι σε μερικές ημέρες θα λυθεί το πρόβλημα το οποίο είχε δημιουργηθεί σε αρκετά  Τοπικά διαμερίσματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εργολάβος έχει ήδη εγκατασταθεί και η αποκομιδή προχωράει κανονικά, μετά την καθυστέρηση που υπήρξε λόγω της γραφειοκρατίας για την υπογραφή των εντολών εισόδου των οχημάτων στη χωματερή.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Γ. Σιδέρης με δήλωσή του στην «Άποψη τώρα» εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος ότι «το επόμενο διάστημα  δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα με την αποκομιδή των απορριμμάτων και ο Δήμος Ωρωπού θα είναι κατά το δυνατόν καθαρός». Σημείωσε ότι «υπάρχουν προβλήματα, κυρίως, με τα οχήματα αποκομιδής τα οποία παρουσιάζουν συχνές βλάβες λόγω της χρήσης τους αλλά κι αυτό αντιμετωπίζεται». Ενώ ο ίδιος επιβλέπει, σε καθημερινή βάση, το έργο του εργολάβου, αλλά και των υπαλλήλων του Δήμου που είναι επιφορτισμένοι με την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Παρά ταύτα παραδέχτηκε ότι το πρόβλημα των σκουπιδιών είναι μεγάλο λόγω του πενταπλασιασμού τους θερινούς μήνες του πληθυσμού στο Δήμο Ωρωπού. Γι αυτό συνέστησε και οι πολίτες να συμβάλλουν προς την κατεύθυνση ο Δήμος να έχει μια πολιτισμένη εικόνα και να είναι καθαρός. Να μην πετάνε οπουδήποτε σκουπίδια, και, κυρίως, εκτός κάδων, να είναι σε σακούλες δεμένα,  αλλά και να τηρείται ο διαχωρισμός πράσινων και μπλε κάδων ανακύκλωσης, για να διευκολύνεται το έργο της αποκομιδής.