Λύση ενάντια στην δημιουργία ΧΥΤΥ η αποκατάσταση και ανάπλαση του λατομείου  «Ντουμάνη»

Οριστική λύση υπέρ των συμφερόντων του λαού της περιοχής και ενάντια στη δημιουργία ΧΥΤΥ, είναι η πλήρης αποκατάσταση του λατομείου «Ντουμάνη» και η δημιουργία θεάτρου-πολυχώρου πολιτισμού στη θέση του.

Είναι η πρόταση που κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Μιχάλης Χασιώτης στο δημοτικό συμβούλιο της 28/03/2017, την οποία αποδέχεται και επικροτεί το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, ενώ την καταψήφισαν σε ονομαστική ψηφοφορία τόσο η δημοτική αρχή του κου Ρούσση όσο και η «αντιπολίτευση» (Οικονομάκος, Γιασημάκης κλπ).

Είναι τεράστιες οι ευθύνες όλων των προηγούμενων, αλλά και της τωρινής περιφερειακής αρχής της κας Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ), αφού όλοι έχουν κοινές επιδιώξεις στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Οι προσωπικές αντεγκλήσεις και αντιπαραθέσεις μεταξύ δημοτικής αρχής και «αντιπολίτευσης», ο κουρνιαχτός που σηκώνουν είναι για να κρύψουν την γενική τους συμφωνία.

Για αυτό τον λόγο όλοι τους είναι ενάντια στην αποκατάσταση του λατομείου .

Στην κατεύθυνση της απόφασης της περιφέρειας, ο ΕΔΣΝΑ επικαιροποιεί και υλοποιεί σήμερα αυτόν τον σχεδιασμό. Αποδεικνύεται ότι ΣΜΑ και ΧΥΤΥ είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος καθώς χωρίς τη δημιουργία ΣΜΑ δεν μπορεί να λειτουργήσει ΧΥΤΥ. Για την δημιουργία ΣΜΑ ψήφισε υπέρ η δημοτική αρχή, η παράταξη του κου Οικονομάκου ενώ η παράταξη του κου Γιασημάκη δεν καταψήφισε (ψήφισε «παρών», πρακτικά 13ης Συνεδρίασης Δ.Σ. Ωρωπού, 10/7/2013, σελ. 127).

Επίσης, κομμάτι της υλοποίησης του σχεδιασμού αυτού είναι και η δημιουργία Κέντρου Διαχείρισης Ανακυκλούμενων Υλικών (Κ.Δ.Α.Υ.).

Όλοι τους συμφωνούν με την δημιουργία ιδιωτικού Κ.Δ.Α.Υ. και έχουν ψηφίσει για αυτό (απ. 163/2013 & 260/2015 ΔΣ Ωρωπού).

Απαιτούμε εδώ και τώρα την αποκατάσταση του λατομείου «Ντουμάνη» και την μετατροπή του σε πολυχώρο πολιτισμού-θέατρο.

 

Αύγουστος 2017,

Το γραφείο τύπου

www.lsoropou.wordpress.com