Λ. Αυγενάκης: Εκδρομική η επίσκεψη Σπίρτζη στο Ηράκλειο κρήτης

7.12.2015

«Εκδρομική» χαρακτηρίζει την επίσκεψη του υπουργού Χρήστου Σπίρτζη στο Ηράκλειο ο Υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο Βουλευτής Ηρακλείου, αν και Χαιρετίζει την επίσκεψη του κ. Σπίρτζη στη Κρήτη, ως καλός οικοδεσπότης τιμώντας την παραδοσιακή φιλοξενία των των Κρητών, σε ανακοίνωσή του αναφέρει «Μια επίσκεψη η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί εντελώς “εκδρομική” και βέβαια  προσχηματική. Και  αυτό διότι ο ίδιος ο Υπουργός “ξόρκιζε” με επαναλαμβανόμενες δηλώσεις μήνες τώρα την επένδυση του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι».

Επισημαίνει ότι «Σήμερα έρχεται να μας “παρουσιάσει” με καθυστέρηση ενός και πλέον έτους, την επένδυση που η Νέα Δημοκρατία είχε προετοιμάσει και ανακοινώσει. Αν έχει βελτιώσει πραγματικά κάτι ως προς τους όρους και τα οφέλη, περιμένουμε να το ακούσουμε με αγωνία.

Καλό θα είναι βέβαια να απαντήσει επιπλέον και αν υπάρχει χρονοδιάγραμμα, εάν έχουν εξασφαλιστεί πιστώσεις για απαλλοτριώσεις και το πιο βασικό εάν υπάρχει ακόμα έστω και ένας επενδυτής που να ενδιαφέρεται».

Θέτει δε μια σειρά από ερωτήματα στα όποια υπαρκτά και άμεσα ζητήματα όπως:

-σε ποιο στάδιο βρίσκονται αλήθεια οι πρωτοβουλίες που είχε δεσμευτεί -ενώπιον Βουλευτών, Περιφέρειας Κρήτης, Δήμου Ηρακλείου και του “άκρως παραγωγικού” και διαρκώς “ξεχασιάρη” κου Σταθάκη- ότι θα λάμβανε σχετικά με την αναβάθμιση του υφιστάμενου  αεροδρομίου “Ν. Καζαντζάκης”;

-σε ποιο στάδιο αλήθεια βρίσκεται το έργο Ηράκλειο – Μεσαρά; Πότε σκοπεύει να πάρει πρωτοβουλίες που πάλι είχε αναλάβει σχετικά με τα διοικητικά προβλήματα και την εξέταση των ενστάσεων με τα γνωστά θλιβερά για το έργο αυτό αποτελέσματα; Σκοπεύει να επισκεφτεί και τη Μεσαρά άραγε;

-τι πρωτοβουλίες θα αναλάβει σχετικά με την άμεση αναβάθμιση του οδικού τμήματος Γούρνες-Χερσόνησος;

-τι πρωτοβουλίες θα αναλάβει σχετικά τα αεροδρόμια Χανίων και Σητείας;

-τι πρωτοβουλίες θα αναλάβει σχετικά με τα προβλήματα στο οδικό τμήμα Πάνορμος – Εξάντης; Πόσο αλήθεια έχει προχωρήσει και αυτό το έργο επί των ημερών του;

-Και τέλος, ποιες συγκεκριμένες πρωτοβουλίες έχει αναλάβει αναφορικά με τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης;

Και καταλήγει «Εφόσον ο κ. Σπίρτζης έχει πειστικές και αληθείς απαντήσεις, οφείλει να προσκαλεί όλους τους θεσμικούς φορείς της Κρήτης  και να μην κάνει επισκέψεις “κεκλεισμένων των θυρών” φοβούμενος να ακούσει την αλήθεια, να αντικρίσει τις ευθύνες και τα αποτελέσματα της ανευθυνότητας και ανικανότητας να δώσουν λύσεις και να παράξουν έργο, τόσο ο ίδιος, όσο και ο κ. Σταθάκης».